Akce 2+1 ZDARMA končí už dnes! 💕

Jak vybrat zásnubní prsten?

Pokud si kladete tuto otázku, zřejmě jste našli tu pravou osobu, se kterou chcete strávit celý svůj život. Přišli jste na to, že pravá láska je stav, ve kterém člověk cítí potřebu být neustále s milovanou bytostí. Zamilovanost je krásný pocit a velký životní krok.

Přejete si, aby vaše žádost o ruku byla dokonalá a měla jasnou odpověď ANO?  Je potřeba si uvědomit, že tento den musí být perfektní. Zamyslete se a položte si otázku, jak by si tento den představovala vaše nastávající. Jistě si již od malička vysnila svého prince, který bude chtít jen ji. A vy máte nyní to štěstí, vy jste tím princem! Proto se prosím nechte inspirovat, jak tento den proměnit v pohádkový.

Jak nejlépe vyjádřit své city než žádostí o ruku v ten pravý romantický den. Bude to jen a pouze váš den, kterým začne vaše společná budoucnost. A první věc, kterou budete krom odvahy potřebovat, bude dokonalý zásnubní prsten. Měl by být okouzlující jako její úsměv, zářivý jako její oči a jedinečný jako je ONA….

 Jak vybrat zásnubní prsten OLIVIE

 

  • Význam zásnubního prstenu

Význam zásnubního prstenu je mnohem větší, než si myslíte. Zásnubní prsten má dát všem na vědomí, že osoba, která jej nosí, je zasnoubena a bude se vdávat. Zpravidla ho nosí ženy od zásnub až do svatby. Tento prsten je darován ženě při žádosti o ruku a reprezentuje formální dohodu o budoucí svatbě. Zásnubním prstenem žena ukazuje, že je oficiálně zadaná a zasnoubená.

Tento kroužek v sobě nese také spojení lásky, změny, oslavy a nových začátků. Na rozdíl od jiných šperků, právě ten zásnubní ženy většinou nesundají. Mají k němu totiž příběh spojený s okamžiky štěstí, radosti a lásky.

 

  • Jaké symboly nese tento šperk?

Dar - ve většině západních kultur je prsten vnímán jako dar a vyjádření touhy strávit se ženou zbytek svého života.

Slib - žena nosí prsten proto, že slibuje, že si muže vezme a je oficiálně zadaná.

Kruh - prstýnek tvoří kovový kroužek a kruh sám o sobě je součásti geometrie.

Nemá začátek a konec, je věčný, nekonečný a dokonalý. Kruh symbolizuje spojení životů dvou lidí, nepřetržitý koloběh života a vesmír.

Dědictví - některé páry si vybírají prsteny, které mají v sobě určitou symboliku. Oblíbené jsou keltské prsteny, které jsou svázány s rodinou a tradicí. Starožitné jsou zase často rodinným dědictvím a jsou v rodině již po mnoho generací.

 

  • Vybrat zásnubní prsten sám nebo s osobou, která vám vždy dobře poradí?

Jste připraven položit velkou otázku a pouštíte se do hledání prstýnku na vlastní pěst? Najednou ale zjistíte, že existuje takových typů, stylů, osazení, kamenů a tvarů, že jste bezmocný a zcela ztracený, protože už nevíte, co by se vaší vyvolené mohlo líbit? Zkuste požádat o pomoc její nejlepší kamarádku a odpovězte si společně na tyto základní otázky:

Jaký typ šperku vaše vyvolená nejraději nosí? Má ráda klasické ženské šperky, nebo dává přednost něčemu modernějšímu? Potěšil by ji jemný a drobný prsten nebo spíš robustnější?

Čemu se nejraději věnuje ve volném čase? Ráda sportuje, miluje zvířata, práce je její koníček, či ráda cestuje? Zvolte jí tvar a velikost, která pro ni bude optimální.

Jaké barvy patří mezi její oblíbené? Jistě svou nastávající znáte už velmi dlouho a víte, které barvy jsou její nejoblíbenější. Proto vyberte tu její milovanou, nebo alespoň tu, která se jí velmi přiblíží.

Jak se nejčastěji obléká? Vaše žena bude prsten nosit neustále a musí se tedy hodit ke všemu, co obléká. Pokud nemáte představu o tom, jaký kámen by se jí líbil, je rozumné držet se tvarů klasických.

Vybírat zásnubní prsten s nevěstou? - Pokud se rozhodnete pro společný výběr prstýnku, budete mít nezapomenutelné společné vzpomínky a jistotu, že se trefíte přímo do černého. Zároveň budete moci rovnou konzultovat i vzhled snubních prstýnků, jež by měly s tím zásnubním ladit. Svou milou můžete pak oslnit originální nebo promyšlenou romantickou žádostí o ruku. Budoucí nevěsta bude sice vaše vyznání již čekat, ale vy si jistě najdete ten správný okamžik překvapení.

 

  • Jakou cenovou hranici zvolit?

Jestliže patříte k lidem, kteří si místo zlata raději pořídí aktuálně velmi oblíbený a moderní kov, pak jsou zásnubní stříbrné prsteny přesně tím, co hledáte. V našem sortimentu najdete úžasné stříbrné prsteny, které vás svým provedením okouzlí doslova na první pohled. Stříbro je velice elegantní, cenově dostupné a sluší prakticky každé ženě. Do svého rozhodování zahrňte váš životní styl a priority. Se zásnubním stříbrným šperkem nemusíte sáhnout hluboko do kapsy, a přesto bude vypadat elegantně až přímo božsky.

 

Nejkrásnější zásnubní prsteny do 1 000 Kč

  • Jakou zvolit povrchovou úpravu prstenu?

Vždy je velmi důležitá volba povrchové úpravy vašeho zásnubního šperku. Přečtěte si vybrané metody a díky této radě jistě vyberete ten správný šperk pro vaši nastávající.

  • Druhy povrchových úprav stříbrných šperků

Rhodiování

Rhodiování je druh povrchové úpravy šperku, kdy se na stříbro nanese tenká vrstva rhodia. Rhodium je tvrdší než stříbro. U stříbra je rhodiování především praktickou záležitostí. Eliminuje se tím totiž oxidace, tzv. černání stříbra. Díky rhodiování mají šperky mnohem větší odolnost a delší životnost. Rhodiovaný šperk je odolnější proti otěru, poškrábání a proti působení chemických látek, než jen vyleštěné stříbro. Rhodiovaný povrch je antialergický. Výhodou rhodia je jeho velmi podobná barva, jako je barva stříbra. Péče o rhodiované šperky je nenáročná, stačí je jemně přeleštit suchým flanelem, aby na nich neulpívala nečistota. Pokud se vrstva rhodia ošoupe, je možné nechat šperk v klenotnické dílně znovu povrchově pokrýt.

Oxidace

Oxidace je chemický proces, který dodává šperkům zastaralý vzhled. Zoxidované šperky jsou stále populárnější. Z estetického hlediska se šperky oxidují s cílem získat vintage vzhled. Například kov, který má vryté písmo a je oxidováno, bude mít vrytou část zčernalou, to zvýrazní kontrast a slova budou více čitelná. Oxidace je dokončovací práce, v tomto případě se nejedná o nátěr či povlak.

E-pokrytí (e-nátěr, e-coating)

Jedná se o ochrannou povrchovou úpravu, kdy tato metoda využívá elektrický proud k nátěru kovového povrchu organickým lakem. Čirá lakovaná vrstva poskytuje stříbru ochranu proti poškrábání a zvyšuje životnost lesku stříbrného šperku.  Pokryje se tak každá skulinka. Šperky pokryté touto metodou mají teplejší tón než rhodiované stříbro a zanechávají si svou přirozenou krásu bez obav z poškození.

Stříbření

Stříbření je stoprocentní stříbrná vrstva, která je aplikována na pevnou stříbrnou základnu s cílem poskytnout danému kovu dlouhodobý lesk a extra ochranu proti poškrábání a každodennímu použití. Tato vrstva, není-li uvedeno jinak, je 1 mikrometr silná, avšak v některých případech lze použít silnější vrstvu, která sahá až do 2 mikrometrů. Obecně se na kov nanáší také tzv. e-nátěr, který je aplikován na samotný stříbrný povlak. Chrání tak šperk od toho, aby byl matný a zůstal zářivě čistý. Výše naleznete více informací o elektrickém nátěru.

Zlacení

Zlacení je metoda ukládání tenké vrstvy zlata na povrch stříbrné základny chemickým nebo elektrickým způsobem. Nejčastěji se setkáme se zlacením žlutým a růžovým zlatem. Právě růžově zlacené zásnubní prsteny nabírají na oblíbenosti.

Platina

Stříbrné šperky pokryté vrstvou platiny. Povrchová úprava platinou, je ta nejlepší úprava, jaké stříbrné šperky můžou mít. Platina prodlužuje jejich životnost a dodává jim krásný vzhled.

  • Víte, jak zjistit velikost prstenu partnerky?

Velmi důležité je znát velikost prstýnku partnerky. Pokud vaše nastávající nosí nějaký prsten, půjčte si jej. Nejjednodušší je pravítkem změřit jeho vnitřní průměr. Můžete si také nasadit prsten na vlastní ruku a na místě, kde se pro tloušťku vašeho prstu zastaví, změřte provázkem jeho obvod.

Velikostní tabulku a detailní návod, jak změřit velikost prstýnku naleznete přímo v našem článku

  • Jak vybrat ideální kamínek?

Je třeba si uvědomit, že nejvýznamnější část zásnubního prstenu je jeho dominantní kamínek, jenž celý šperk charakterizuje. Ten na těle kroužku může být osazen sám, pokud vyniká barvou, kvalitou a čistotou, nebo může být osazen po krajích obroučky. Takto jednoduše lze vylepšit vzhled zásnubního šperku. I tyto kamínky odráží světelné paprsky a nechybí jím jiskra. Jednoduchá optika dokáže zázraky a pomůže vám s rozhodováním. Jednotlivé typy osazení a designy představí kámen větší, než ve skutečnosti je, vylepší jeho vzhled či barvu a dodají tu správnou jiskru.

  • Symbolika prstenů se zirkonem od OLIVIE podle barev.
  • Bílá/čirá - je barvou čistoty, nevinnosti a symbolem nových začátků.
  • Růžová - je barvou lásky, něhy a zároveň symbolem krásy a romantiky.
  • Červená - je symbolem sebevědomí a lásky. Je to barva vášně a ohnivého vztahu. V Číně vyjadřuje radost a prosperitu.
  • Modrá - je symbolem důvěry a poznání.
  • Černá - začala být v poslední době velmi populární. Je to barva znovuzrození. Poukazuje na vznešenost, stabilitu a dlouhodobou jistotu.
  • Na kterém prstě se nosí zásnubní prsten?

Zásnubní prsten se nosí na prsteníčku levé ruky. Ve středověku lidé věřili, že čtvrtým prstem prochází žíla lásky. Podle pověry existuje přímé spojení mezi prsteníkem a srdcem. Proto bude prstýnek stále blízko k srdci. Ovšem není nutné nosit prstýnek jen na levé ruce. Některé ženy ho nosí na pravé ruce, zejména po svatbě. Ale najdou se i ženy, které zásnubní prsten nosí na krku na řetízku, protože nechtějí, aby se opotřeboval.

Velmi zajímavé zdůvodnění je i to, že prsteníček na levé ruce patří k těm nejméně namáhaným prstům, a proto je menší riziko, že se prstýnek poškodí.

Na kterém prstě nosíme zásnubní prsten OLIVIE

 

  • Nosí se zásnubní prsten i po svatbě?

Jste zasnoubeni, případně máte po svatbě a zajímá vás, kde můžete nosit snubní a zásnubní prstýnky a zda je můžete mít dohromady na jedné ruce? Zásnubní prsten se většinou nosí od okamžiku zásnub až do svatby na prsteníčku levé rukyUmístění na levou ruku má svůj důvod a tím je blízkost levé ruky a srdce, což má symbolizovat lásku a oddanost partnerovi. Mnoho z nastávajících nevěst ale zásnubní prstýnek nosí rovnou na prsteníčku pravé ruky a na levé ruce si nechávají místo pro snubní prsten. Sami uznáte, že je velká škoda nechávat zásnubní prstýnek po svatbě ležet ve šperkovnici.

Kde nosit zásnubní prstýnek po svatbě:

  • Na prsteníčku levé ruky společně se snubním prstýnkem. Zde je ovšem nevýhoda, že společně umístěné prstýnky lehce zaniknou a nevyniknou tak, jak by byly umístěny samostatně.
  • Na prostředníčku levé ruky. Zde je ovšem zapotřebí prstýnek upravit na správnou velikost.
  • Nedoporučujeme nosit zásnubní prsten na ukazováčku, protože to značí moc a panovačnost. A ta by v lásce neměla být.
  • Můžete jej nosit také na řetízku místo přívěsku. Tenhle tip se vám bude hodit v případě, že po svatbě nechcete na své ruce kombinovat zásnubní prsten se snubním. Tak můžete mít váš zásnubní prsten ve vašem dekoltu a velmi blízko u srdce. Zde si můžete také vybrat mezi mnoha řetízky, které vám poslouží pro tento účel.

 

  • Můžu žádat o ruku bez zásnubního prstenu?

Jste spolu, milujete se, zrovna jste spolu prožili něco zásadního a v této chvíli se zrodil v hlavě spontánní nápad s žádosti o ruku? Říkáte si, teď je ta pravá chvíle. Honí se vám hlavou: Teď anebo nikdy! Proč ne! I bez prstenu je možné tento akt učinit, ale jenom tehdy, pokud jste si úplně jistí, že děláte správnou věc. Můžete to vzít jako otevřenou žádost o ruku s tím, že to později zpečetíte tím pravým zásnubním prstenem. V dnešní době bez pravidel je možné cokoliv.

Po přečtení tohoto článku byste již měli mít dostatek indicií, jaká je symbolika zásnubního prstenu, jak a s kým vybrat zásnubní prsten, s jakou povrchovou úpravou a kamínkem jej zvolit. Samotný výběr již musíte učinit VY. Věříme, že pokud vaše vyvolená dostane náš šperk, tak její odpověď na vaši otázku bude ANO.

Nejprodávanější zásnubní prsteny:

  • Samotný akt zásnub

Akt zásnub by měl být romantický a dojemný. Důležitost zásnub si říká o pečlivé plánování. Ano, je krásné se do všeho vrhnout spontánně a teprve pak dolaďovat detaily, ale většina žen sní o nezapomenutelné romantické chvilce, se kterou se budou moci chlubit kamarádkám, dětem i vnoučatům. Proto si sestavte seznam kroků, na které nesmíte zapomenout. Tento den musí být nezapomenutelný. Štěstí přeje připraveným!

 

„Miluji život, protože mi dal tebe. Miluji tebe, protože ty jsi můj život.“ – John Lennon

.