Jakou zvolit délku řetízku?

Měření ideální délky řetízku pomocí krejčovského metru nebo šňůrky a pravítka.

  • Změřte si obvod spodní části svého krku a k obvodu přičtěte cca 10 cm, takto dostanete vaši ideální délku řetízku.
  • Nebo zkrátka popusťte šňůrku nebo metr z krku tak, jak byste si přáli mít dlouhý řetízek.

V naší kategorii řetízků můžete využít filtr ‚,Délka řetízku‘‘, šperky se vám tak zobrazí dle požadované délky.

Vybíráte nový řetízek nebo náhrdelník, ale neumíte si poradit se zvolením té správné délky? Pokusíme se vám tento výběr co nejvíce usnadnit. U výběru délky řetízku je potřeba brát v potaz hned několik faktorů, zejména však výsledný vzhled a praktičnost. Délky řetízků se pohybuji mezi cca 37 cm až 90 cm. Nejčastější a nejběžnější délka dámského řetízku je 42 – 45 cm a nejčastější délka pánského řetízku je 50 – 60 cm. 

Řetízky o délce 37 – 40 cm, u této délky se setkáme především s aktuálně velmi populárními chokers náhrdelníky. Choker náhrdelník těsně obepíná krk a je nejvhodnější pro ženy, které se mohou pochlubit štíhlým labutím hrdlem. Přečtěte si více o původu chokers náhrdelníků. Tato délka je také velmi běžná u dětských řetízků.

Řetízky o délce 42 – 45 cm patří mezi ty nejprodávanější. Tato délka bude vyhovovat téměř každé ženě. Takto dlouhé řetízky se hodí ke většině outfitů, nejsou ani příliš dlouhé, ani příliš krátké, můžeme je tedy označit za velmi praktické a pohodlné k nošení.

Řetízky o délce 50 – 55 cm zasahují o něco níže na hruď, ale stále jsou vhodné ke každodennímu nošení a perfektně padnou k vykrojenému výstřihu.

Řetízky o délce 60 - 65 cm jsou již výrazně delší a dosahují až k úrovni prsou. Tyto šperky se skvěle hodí k různým společenským šatům. Je však možné se takto dlouhým šperkem ozdobit i během dne, nezapomeňte ale brát v potaz, že by řetízek mohl překážet.

Řetízky delší než 70 cm se již většinou nosí bez přívěsku. Takto dlouhé řetízky se často využívají na vrstvení s dalšími řetízky.


 

 

 

.