Povinná kozmetická výbava pre jeseň/zimu 2017

Podzim se nám pomalu ale jistě blíží as ním i to typické sychravé a studené počasí. Můžeme se proto na jistý čas rozloučit s teplými letními paprsky slunce na naší opálené pokožce. Ale nevěšejme hlavy, dámy! Jsme tu pro vás a přicházíme vám na záchranu! Základní výbava kosmetiky, která vám ani nesáhne hluboko do peněženky, ani nezabere moc místa, ať už ve vaší nové oblíbené kabelce, nebo na vašem toaletním stolku.
 
  • Balzám na rty
 
Snad ani nemůžeme dostatečně podtrhnout význam tohoto malinkého předmětu. Dokonce v ledajakém ročním období. O to víc však, když na vaše rty v chladném počasí útočí mráz. Spousta balzámů na rty, které dnes najdete v nabídce však obsahuje ingredience, které zapříčiňují vysušování rtů a tedy mají zcela opačný efekt, jaký by měli mít a jaký bychom my chtěli. Třeba takový lanolin. Lanolin je „vosková“ substance, která je vylučována ovčími olejovými žlázami. Vím, zní to nepříjemně, ale je to běžná ingredience balzámů hlavně kvůli své schopnosti udržovat vodu. Ne každému však všechno sedne! A lanolin ve velké části případů způsobuje alergické reakce, proto si myslíme, že lepší je být v pořádku, než litovat. Pokud však máte dobré zkušenosti s lanolinovým balzámem, jistě nepřestávejte používat něco, co právě vám vyhovuje.
 
Stejně tak ricinový olej, který se používá na ras vlasů, ale i jako projímadlo, může způsobit nepříjemnou alergickou reakci. Dobrý balzám na rty by měl obsahovat vitamín E a v naprosto dokonalém případě i SPF ochranu. Znovu jednou neumíme slovy vyjádřit jak neskonale důležitá je ochrana (nejen vašich rtů) před slunečním zářením. Ať už je to vaše pokožka nebo rty, je velmi důležité, aby byly chráněny.
 
Co se týče vůní a příchutí, je to znovu vaše osobní preference, ale považujeme za důležité, abyste věděli, že i tyto faktory umí být nepříjemné. Může být překvapením, že právě tyto věci by mohly být alergickým vyvolávačem, ale právě oni jsou používány k maskování častých chemických přísad, které, upřímně řečeno, nejsou vždy ideální.
 
Mně osobně se nejvíce osvědčila malá nenápadná Astrid pomáda na rty! Vždy když jdu do drogerie a vidím je tam, beru je po hrstech! Minimálně jeden mám v každé kapse, kabelce, na nočním stolku, všude kde se jen podívám. Cením si na něm, že mnohdy stačí, abych si jím rty natřela večer před spaním, možná tlustší vrstvou, ale ráno jsou rty dokonale hydratované a necítím ani náznak suchosti. To, že balzám opravdu drobný a už vůbec ne finančně náročný ani nemusím mluvit!
 
  • Krém na ruky
V chladném počasí je nejdůležitější hydratace. Pocit sucha je nejen nepříjemný, ale i znakem, že vaše pokožka potřebuje vodu! Pitný režim je neodmyslitelnou součástí každého dne, ale i když dodržujete vše, jak má být, možná vám třeba život obohatit o dobrý krém na ruce!
 
Jaké ingredience by měl mít dobrý krém na ruce? Podle American Academy of Dermatology (AAD) jsou nejlepší ingredience právě bambucké máslo, glycerin nebo vazelína. Trpíte-li suchýma rukama, používejte uklidňující a hydratující krém nejen v průběhu dne, kdy máte pocit suchých rukou, ale i po každém umytí rukou. Spousta mýdel či antibakterálních gelů má tendenci vysušovat. Dobrý krém se zmiňujícími ingrediencemi by měl zadržet vodu ve vaší pokožce.
 
Nejlepší jsou husté, hydratující, které nemají dlouhý list ingrediencí. Nejideálnější je, pokud znovu nemají žádné vůně nebo barviva. Možná se ptáte, co způsobuje suché ruce. Kromě chladu to může být i vodní kámen v takzvané „tvrdé vodě“, ale jak jsme již zmiňovali vysušující mýdla. Mně osobně se na suché ruce osvědčila obyčejná, nebo měsíčková Indulona!
 
  • Krém na tvář
 
Samé krémy, že ano? Ale jsou opravdu neocenitelné, věřte mi! Nejenže každodenní nanášení dobrého krému oddálí a do jisté míry i zavrátí stárnutí pokožky a tedy vrásky, ale je to také klíčový prvek k zabránění mrazům, aby Vám uškodili. Znovu asi začneme tím, co by měl dobrý krém na obličej obsahovat, jelikož pokožka na obličeji je citlivější než pokožka na rukou. Nejdůležitější vlastností kvalitního krému na obličej je SPF faktor, tedy ochrana před sluncem. Minimální hodnota by měla být 15. Je dobré jej aplikovat každé ráno. Dobrou ingrediencí je vazelína, retinol, který je chytrý proti známkám stárnutí. Důležité pro suchou pleť jsou antioxidanty, které vytvoří jakýsi ochranný štít, který chrání vaši pokožku před vlivy prostředí. Patří mezi ně například: extrakt ze zeleného čaje, vitamín E, vitamín C, kyselina ferulová a jiné.
 
Za každou krásnou ženou stojí dobrá péče. Netřeba v koupelně trávit hodiny, abyste se uměla ochránit před nástrahami vnějšího světa! Mnohdy stačí jednoduše nanést krém a jste připravena čelit světu. Milé dámy, nezanedbávejme proto péči o naše tělo! Máme jen jedno a měli bychom si ho proto vážit! Podělte se s námi v komentářích, které produkty pomáhají vám! Možná někomu velmi dobře poradíte.