Jak nakupovat vánoční dárky na internetu

Vánoční svátky roku 2020 budou bezpochyby jedinečné a pro mnohé také velikým oříškem. V důsledku zavřených maloobchodních prodejen jsme nuceni naše nákupy přesunout do online světa. S tím ale nastává mnoho komplikací, jelikož se nemůžeme na vlastní oči předem přesvědčit o tom, jak námi vybraný dárek bude vypadat, nebo zda vůbec dorazí v pořádku. Přesto ale chceme své bližní potěšit, a proto jsme si pro vás vybrali pár zajímavých rad a tipů, jak se prokousat předvánočními nákupy:

  1. Raději nakupujte v předstihu, protože nesháníte dárky k Vánocům jen vy, ale celý svět!
  2. Inspirace číhá volně kolem vás, proto se stačí jen dívat.
    Vycházejte z toho, co člověka, kterého chcete obdarovat, baví, nebo čemu se věnuje. Naslouchejte. Pokud jste s ním v současné situaci téměř 24 hodin denně ve společné domácnosti, máte o starost méně.
    Hodně čte? Obdarujte jej knížkou. Vaše žena neustále hovoří o stříbrných náušnicích a vám už z toho jde hlava kolem? Udělejte jí radost. K tomu se váže další bod.
  3. Sledujte slevové akce.
    Jako například blížící se Black Friday, na který pro vás i OLIVIE chystá speciální událost.
  4. Při pochybách o věrohodnosti e-shopu se obraťte na recenze (např. na internetových srovnávačích cen). Některé e-shopy nabízejí také hodnocení vybraných produktů, které vám může pomoci s rozhodováním.
  5. Při nákupech tzv. měkkých dárků (klasicky ponožky nebo jiné oblečení, povlečení apod.) důkladně věnujte pozornost nejen rozměrům, ale také materiálu. Výhodnou cenu jistě oceníte, ale ta nemusí být zcela objektivním ukazatelem.
  6. Co takhle společenské hry? Že jste na ně již staří? Ale kdepak! Můžete se u nich s celou rodinou pobavit a také se něco nového přiučit.
  7. Podpořte množství podniků dárkovými či jinými poukazy.
    Pokud si příliš nevíte rady s výběrem dárku, každý člověk jistě ocení dárkový poukaz do svého oblíbeného obchodu či podniku. Můžete věnovat také dárkový poukaz na šperk, pokud se neodvažujete jej vybrat sami, ať už z toho důvodu, že byste se netrefili do vkusu, nebo do velikosti. Vyplatí se investovat i do zážitku, na který obdarovaný jen tak nezapomene.
  8. V neposlední řadě platí, že Vánoce jsou především o rodinném klidu a pohodě. Myslete tedy především na to, abyste se vy i vaše rodina cítili dobře. Vitamíny v tomto období taky rozhodně přijdou vhod.

 

Nákupům zdar!

Přejeme vám krásné sváteční období a pevné zdraví,

Vaše OLIVIE.

.