Rozhovor s Vindy Šmehlík-Krejčí

Drazí čtenáři, tento článek je speciální, neboť se jedná o vůbec první rozhovor na našem blogu! Tento článek je speciální i v tom, že se jedná o první článek zcela nové rubriky rozhovorů. Pro tyto účely jsme nemohli udělat první rozhovor s nikým jiným, než s naší jedinečnou Vindy Šmehlík-Krejčí. 

  • Ahoj Vindy, my v OLIVII tě známe velice dobře, ale pro ty, kteří tě tolik neznají, mohla by ses prosím představit? Čím se zabýváš a odkud by tě lidé mohli znát?

Ahoj, zdravím všechny! Jmenuji se Vindy Krejčí, tedy vlastně už Šmehlík, a svoji kariéru jsem začínala jako modelka. Natáčela jsem reklamní kampaně pro světové i největší tuzemské značky, reprezentovala jsem na světové soutěži krásy Miss Global 2017 v Kambodži, kde jsem měla si myslím hezký úspěch, ale také v dalších prestižních soutěžích miss.

Postupem času se má práce překlenula i do moderování. Lidé mě mohou znát z rádia Helax, Fresh, různých eventů, a od září jsem také novou tváří pořadu Sama doma pro Českou televizi.

Jinak řídím vlastní kreativní produkci Xartvin, kde pro klienty zajišťujeme obsahový marketing a produkci jako takovou.

  • Jaká je tvá oblíbená platforma, přes kterou komunikuješ a jak vnímáš sociální sítě v dnešní době?

Nejvíce času trávím na Instagramu, kde mám bezmála 40 000 lidí, kteří mě sledují. Snažím se tvořit zajímavý obsah, aby jim dávalo smysl a pořád je bavilo mě sledovat. Je totiž vážně úžasné, jak mě podporují a fandí mi, i když se vlastně známe jen online. A to miluju! Když se k sobě lidé chovají takto.

  • Je něco, co se snažíš svým fanouškům předat? Nějaké hodnoty, se kterými se ztotožňuješ?

Vnímám, že si mě lidé často spojují s módou a vnímají mě jako „fashion influencerku“. Tam bych se ale úplně netroufla řadit. Spíše mám takový lifestyleový profil, kde se prolíná má práce, můj mindset, a samozřejmě také to, co dělám ráda a co mám ráda. Ať už je to kosmetika, jídlo nebo zážitky a cestování.

Co se týče hodnot, tak si myslím, že mě lidé rádi sledují proto, že jsem poměrně optimistický a otevřený člověk. Vyzařuji možná zároveň nějakou ženskou sílu? Jsem hodně vztahově a rodinně zaměřená, i přesto, že kariéra, resp. činnost, která mě naplňuje, je pro mě velmi důležitá a věnuji ji spoooooustu času (smích). Když někoho potkám osobně, tak mi většinou říkají, že jsem pro ně velmi inspirativní člověk, co to ale přesně znamená si můžu jen domýšlet.

  • Být veřejně známá osobnost do jisté míry přináší tlak. Jak se s tím vypořádáváš a co na to rodina?

Odjakživa jsem si zakládala na pozitivním PR. Nejsem „prodejná“, když to řeknu takhle škaredě a nemám zájem dělat skandály jen proto, aby si mě někdo všiml. Vždy jsem se snažila získat pozornost médií i veřejnosti kvalitní prací a odlišností. I v těch 16 letech, kdy jsem začínala, jsem hledala cesty, jak se odlišit od ostatních, a přemýšlet nad tím, jaký budou mít dopad moje kroky. Věděla jsem, že nechci, aby se za mě musela jednou moje rodina stydět. I když vlastně v hloubi duše vím, že i kdybych provedla kdo ví co, rodina by se za mě vždy postavila a věřila mému úsudku. I když mě lidé na ulici poznávají, nejsem Karel Gott, aby to byl nějaký tlak, je to příjemné a roztomilé. Několikrát se mi stalo, že jsem během nakupování potravin zvláštní náhodou v každé uličce potkávala tu stejnou skupinku lidí, kteří měli mobil v ruce a koukali opakovaně na mě a do mobilu, jestli jsem to opravdu já. Přijít se ale neodvážili. Když vidím, že se stydí, tak se na ně usměju nebo promluvím, ale často jen zčervenají a rozchichotají se jako školačky (smích). Je to zlaté. Tím, že mě ale poznávají lidé různých věkových kategorií a z různých odvětví, tak jsou různé i reakce.

  • Jsi každý den velice aktivní. Jak se zvládáš udržovat motivovaná a máš někdy dny, kdy zůstaneš celý den v posteli?

To je skvělá otázka! Bohužel asi neumím poradit. To nastavení je v hlavě. Já myslím, že mi ho částečně předali mí rodiče. Oni jsou taky velmi pozitivní a hrozně příjemní. Ale když nad tím přemýšlím, řekla bych, že je takový cyklus. Potřebuji ve svém životě progres. Díky malým posunům, novým zkušenostem jsem lepší ve své práci, a díky tomu mám i zdravé sebevědomí. A já se chci cítit silná a sebevědomá. Navíc cítím zodpovědnost vůči svým klientům a ta práce mě hrozně baví. Ale jako každý člověk mám jednou za čas den, kdy se mi nechce, obzvláště když je venku tma a zima. Když to jde, a cítím, že to potřebuji, tak si prostě vezmu notebook do postele a pracuji z postele na úkolech, které mi to dovolí. To je můj lifebalance (smích).

  • Na svůj mladý věk jsi toho už mnoho dokázala. Můžeš nám říct na co jsi ve svém pracovním a osobním životě nejvíce pyšná?

Těch projektů, které mám za sebou je mnoho. Vzpomínám si, že jsem si přála být na billboardech po městě, být v televizi a na titulce časopisu. Vše se mi splnilo. Nebyl to módní časopis, jak jsem si vysnívala, ale byl to dokonce v našem regionu uznávaný businessový časopis, kde mě sami oslovili, a kde jsem byla snad teprve druhá ženy na titulce mezi samými muži a významnými podnikateli a manažery, což pro mě byla a je velká čest. Ta eufórie trvá pár minut, pak vás těší zpětná vazba lidí, kteří vás poznávají. Vnitřně si něco odškrtnete, poděkujete si, že jste zvládli tu malou radost splnit, a jdete zase dál.

Jestli jsem na něco ale opravdu pyšná, tak na to, že jsem si zachovala svou integritu a hodnoty. Moje filozofie je dělat co mám ráda a zcela přirozeně a automaticky nejlépe jak dovedu, a výsledky se vždycky dostavily samy. A bylo to milejší, než zarputile šplhat k cíli a při sebemenším vychýlení se z toho hroutit. Každý si volíme jinou cestu k cíli. Já jsem pro tu, která mi přinese radost, nové přátele a ještě mě naučí něco navíc, než si jít přes mrtvoly za svým.

17948427299571162-m-90-600

  • Podle čeho si vybíráš, s kým budeš spolupracovat a jak zachováváš případnou autenticitu při propagaci produktu?

Když mi přijde nabídka, první si firmu/značku prověřím. Co dělají, jakou mají historii, s kým se spojují, jaké mají produkty apod. Pak zvážím, jestli je pro ně moje skladba sledujících vhodná, resp. jestli jejich produkty ocení moji sledující a hlavně já. Musí to být něco, co je v souladu s mými hodnotami a co opravdu využiju. Pak taky zohledňuji to, kolik mám už nasmlouvaných partnerů na dané období. Nechci, aby můj profil byl výkladní skříň reklam.

  • Už máš z OLIVIE nějaké šperky doma. Můžeš se se čtenáři podělit o to, které jsou tvé oblíbené?

Ano ano. Šperků Olivie mám doma spoustu. Dokonce i v rodině si je zamilovali a chodí si je ke mně půjčovat, když je čeká nějaká událost (smích). Já mám hrozně ráda malinké náušnice, které se nepíchají do dírky, ale jen se „nasadí“ na chrupavku. Ty od OLIVIE totiž krásně drží. 

Vindy mluvila o takzvaných záušnicích. Objevte celou nabídku náušnic na jedno ucho

  • Podle čeho si vybíráš šperky k outfitu?

Podle toho, jak moc je outfit sám o sobě výrazný a podle toho, jaký mám účes. Když je outfit jednoduchý bez zdobení, nebojím se výraznějších náušnic a náramků. Když je to naopak, volím malinké kruhy nebo kuličky.

  • Můžeš se s námi podělit o to, na jakém projektu zrovna pracuješ, nebo zda se nějaký chystá?

Aktuálně pracuji na největším projektu z režie mé produkce Xartvin. Jedná se o neziskový edukativně-motivační projekt The ŽENY. Máme dvanáct úžasných ambasadorek, úspěšných žen z různých oborů, které vypráví svůj příběh o tom, jak se dostaly až tam, kde jsou. Každá zároveň bude reprezentovat jedno neziskové téma. Na základě toho vznikne hodnotný obsah, který chceme delegovat dětem a mladým dospělým, kteří ve svém okolí nemají nikoho, kdo by jim ukázal, jak může vypadat jejich budoucnost a čeho všeho můžou dosáhnout nehledě na životní, finanční, zdravotní situaci, kterou aktuálně prožívají. Sama jsem vyrůstala v sociálně vyloučené lokalitě a z vlastní zkušenosti vím, jak mě v životě nasměrovalo, byť jen to, že jsem viděla, že se dá žít i jinak. To je sice na delší povídání, každopádně The ŽENY poběží online na sociálních sítích, ale od října do listopadu proběhne ve Fórum Nová Karolina taky výstava, na kterou vás srdečně zvu. A zároveň děkuji Olivii, že jste součástí a podporujete projekt s dobrou myšlenkou.

  • Je něco, co bys závěrem vzkázala čtenářům a svým fanouškům?

Ráda bych zopakovala to, co jsem psala nedávno na svém Instagramu a na co lidé velmi intenzivně reagovali. Je to myšlenka, kterou bych chtěla sdílet s každým, kdo se cítí slabý a potřebuje si připomenout svoji sílu; s každým, kdo o sobě pochybuje a potřebuje připomenout, že by se neměl měnit, aby zajímal někoho jiného; s každým, kdo potřebuje získat zdravé sebevědomí a věřit, že je dost dobrý a jak říkají Američané "worthy".

Překonávejte svůj strach. Dnes a denně.

Je zvláštní o sobě mluvit pozitivně a veřejně, ale to bychom se měli s naprostou pokorou naučit všichni. Dneska jsem jaká jsem proto, že jsem se nenechala zastrašit. Byla jsem otevřená novým výzvám. Zkoušela jsem věci, ze kterých se mi nervozitou stahoval žaludek. Stavěla jsem se problémům čelem a zůstala jsem vždycky upřímná, i když to znamenalo, že možná ztratím.. Díky tomu jsem zažila, zkusila, poznala, a stala jsem se silnou a sebevědomou. A kdyby se to nestalo, nevím jak bych se dnes poprala s pocity, které jsou.

Buďte statečné / stateční, i když to může být bolestivé. My to zvládneme. 💪🏼😌

 

Vindy mockrát děkujeme za rozhovor a budeme se těšit, až nás zase navštívíš.

 

Více z její práce si můžete prohlídnout na její oficiální webové stránce.