Mezinárodní den přátelství

Předposlední červencový den patří oslavě přátelství. Oslavte ho i vy a darujte své spřízněné duši něco krásné. Něco, co vyjádří váš vztah. To výjimečné pouto, které vás pojí. Mezinárodní den přátelství je skvělou příležitostí připomenout si důležité lidi, kteří stojí po vašem boku i v těch nejtěžších chvílích. Přátelé jsou rodina, kterou si vybíráme. Ukažte jim, co pro vás znamenají.

Mezinárodní den přátelství se každoročně slaví 30. července. Je to den věnovaný oslavování přátelství a jeho důležitosti ve světě. Cílem mezinárodního dne přátelství je podporovat porozumění, důvěru a přátelství mezi jednotlivci, komunitami i národy.

Pro tyto účely jsme si pro vás připravili malou slevovou akci na gravírování zdarma. Stačí, když v prvním kroku košíku zadáte kód BFF a sleva se uplatní.

  • Jak to celé začalo?

Tato milá tradice pochází z Paraguaye. V roku 1958 místní chirurg při večeři navrhl svým přátelům, že by mohli společně oslavit vzájemné přátelství. Tak vznikla Světová křížová výprava přátelství (World Friendship Crusade). Z jeho myšlenky se později stal Světový den přátelství. Ten vznikl s cílem podporovat mír a porozumění mezi lidi bez ohledu na jejich původ, náboženství či rasu.

Náš tip:
Darujte příteli šperk s motivem přátelství, symbolem, který vás pojí, anebo s vašimi společnými iniciály.
Vybrat šperk

 Mezinárodní den přátelství nám zároveň připomíná, jak důležité je budovat si zdravé a hluboké vztahy s lidmi okolo nás. Je to den, kdy si připomínáme, že kamarádství má velkou hodnotu a je důležité si dávat vzájemně najevo, že nám na tom druhém záleží.

  • Co darovat příteli, či přítelkyni?

Přemýšlíte, co darovat příteli při příležitosti Světového dne přátelství? Dlouhé hodiny sedíte za počítačem a jen marně hledáte originální dárek? Zkuste se zamyslet nad tím, co má vaše spřízněná duše ráda a co by jí udělalo největší radost?

Co  tak darovat společný výlet, knihu, piknik, dárkový poukaz čí řetízekpřívěskem, který symbolizuje váš vztah? Darovat můžete i kytici oblíbených květin, krabici plnou pochoutek, anebo poukaz na masáž.

Věděli jste, že...
... přátelé v Tibetu se zdraví vyplazením jazyka? Na Novém Zélandě se o sebe přátelé při pozdravu opírají nosy a čela. Tomuto pozdravu říkají sdílení dechu.

Krásným dárkem je i osobní vzkaz. Napište svému kamarádovi vzkaz anebo dopis, ve kterém mu vyjádříte svůj vděk a ocenění za přátelství. Můžete sdílet společné vzpomínky, vyjádřit svou podporu a říct, čeho si na něm nejvíce ceníte. Přiložit můžete i citát o přátelství:

  • ,,Přátelství je jedna duše, která sídlí ve dvou tělech" - Aristotelés
  • ,,Svět je o mnoho krásnější, když máš přátele“ - Hellen Keller
  • ,,Skutečné přátelství přichází, když je ticho mezi dvěma lidmi pohodlné“ - David Tyson
  • ,,Přátelství se rodí v tom okamžiku, když jeden člověk říká druhému: Co, ty též? Myslel jsem si, že jsem jediný.“ - C. S. Lewis

Pokud je váš přítel milovníkem dobrodružství, darujte mu společný zážitek. Společně prožité momenty upevní vaše přátelství a vy si vytvoříte nové vzpomínky. Pokud jste kreativní typ, můžete dárek vlastnoručně vyrobit. Může to být například koláž s vašimi společný fotkami, kresba anebo šperk, na který necháte vygravírovat vaše iniciály.

Objevte širokou nabídku stříbrných šperků ke gravírování