Jak požádat přítelkyni o ruku?

Všichni víme, že žádost o ruku je velkým krokem, stejně jako asi jedna z nejděsivějších věcí v životě muže. Okolí, které na vás nepřímo tlačí a očekává nepřekonatelný, romantický a nezapomenutelný okamžik, to pro vás může udělat stresující. I když vám přítelkyně možná už dlouho dává nepřímé náznaky, pokukuje po snubních prstýncích a vy jste si jisti, že řekne ano, je to ta chvíle, kdy vám před očima proběhne celý život. Ženy však nejsou až tak komplikované a náročné stvoření, s radostí vám můžeme říci, že svou odpověď na vaši otázku už máme připravenou a to, zda bude v den žádosti pršet, nebo se vám nebodaj nepodaří zarezervovat stůl v nejlepší restauraci, ale místo toho nás vezmete na romantickou procházku, naši odpověď jen tak nezmění. Stejně jako vy, i my si uvědomujeme důležitost situace a můžeme vám zaručit, že naše rozhodnutí jsme velmi dobře promysleli.
 
  • Ujistěte se, že jste oba připraveni!
 
Pokud vaše přítelkyně v poslední době tráví spoustu času na Pinterestu a prohlíží si svatební šaty, víte, že jistě přemýšlí o velkém dni. Máte-li otevřenou konverzaci, kde oba souhlasíte s tím, že váš vztah je připraven na posun vpřed, ještě lépe! Pokud jste to ovšem nestihli, zkuste jí to naznačit. Můžete se jí zeptat, kde váš vztah vidí za 3 roky, nebo jestli se jí líbí pivoňky ve svatební kytičce. Pokud smýšlí podobně, jistě se této konverzaci vyhýbat nebude! Vždyť která žena netouží po krásném svatebním dni a šťastném manželství? Začíná pokoukávat po prstýncích a nenápadně vám naznačuje, který se jí asi líbí. To si dobře pamatujte! Toto je jeden z jasných náznaků!
 
Pokud si však stále nejste jisti, zkuste se obrátit na její kamarádky nebo mamku! Dobrým kamarádkám se svěřujeme se vším a pokud se za vás chceme vdát, ony jsou ty, které o tom vědí. Budou dělat vše pro to, aby pomohly a navedly vás na správnou cestičku! Ujistěte se, aby to však udržely tajemstvím a nezkazily překvapení!
 
  • Svědomitě se připravte, aby vás nic nezaskočilo!
 
Pokud vidíme, že jste do této výjimečné chvíle vložili úsilí a snažili se ji udělat krásnou, budeme šťastné! Jistě byste neměli nechávat přípravy na poslední chvíli. Máte představu, ke které se snažíte přiblížit. Možná je to romantická večeře v restauraci, kterou máte oba rádi, nebo piknik na pláži. Zarezervujte si dopředu stůl! Nechcete přece riskovat, že přijedete a všechny budou obsazeny. Připravte piknikový košík plný jejích oblíbených dobrot a nezapomeňte ani na deku! Víte, co má vaše přítelkyně ráda a co jí je blízké. Buďte na vše připraven.
 
Pokud nevíte, co vymyslet, poraďte se s jejími kamarádkami. Znovu vás možná zachrání a jak citlivější pohlaví už mají představu o tom, co se bude líbit. Možná vás překvapí a řeknou vám, že by si spíše přála, aby se to celé odoralo v soukromí a možná právě naopak! Nebojte se drobné (nebo i velké) rady.
 
  • Výběr zásnubního prstýnku
 
Jak jsme již zmiňovali, vaše přítelkyně vám už mohla nenápadně ukazovat, co se jí líbí. Pokud ne, nevěšte hlavu. Přesně tohle je důvod, proč byste rády jejích kamarádek neměli zanedbávat. Vždyť si jen vzpomeňte, kolikrát spolu byli nakupovat! Pokud to ovšem celé chcete uchovat velkým tajemstvím, pomůže vám její šperkovnice. Jistě nosí šperky, které věřte-nevěřte o ní hodně prozradí. Nosí ráda zlato? Nebo dokonce stříbro nebo bílé zlato? Každá žena má jinou preferenci a pokud nahlédnete do naší šperkovničky a uvidíte samé stříbrné ozdoby, můžete si být 100% jisti, že stříbrný zásnubní prstýnek budeme preferovat nad zlatým. Převažují prsteny s jedním kamínkem, který je dominantní, nebo spíše menší, možná více malých?
 
Neodmyslitelnou součástí výběru toho dokonalého prstýnku je také velikost! Nechcete přece, aby se ve chvíli, kdy řekne ano a vy jí ho bude chtít navléknout na prst, stalo, že bude příliš malý nebo velký! I na tuto situaci máme řešení. Má prstýnek, který je jí oblíbený a ráda ho nosí? Na jeden den si ho půjčte a přineste si ho s sebou. Pokud však chcete být více tajnůstkářský a snížit riziko prokouknutí na minimum, pořiďte si provázek, kterým prsten jednoduše změříte. Odstřihněte si ho, nebo udělejte uzlík a máte chytrou pomůcku. Dejte ale pozor, abyste ho při tolik nenápadnosti neztratili. Pokud však vaše přítelkyně prstýnky nenosí a vy přece nebudete riskovat, že se ve spánku vzbudí, když jí budete nitkou obmotávat prst, dobře si všimněte jejích prstů. Tolikrát jste ji přece drželi za ruku, že musíte vědět, zda má prstíky dlouhé a úzké, nebo širší. Nedovolte však, aby vás to příliš vystresovalo. Nesedící prstýnek lze snadno svěřit do rukou odborníků, kteří se o to postarají a když za nimi s přítelkyní po zásnubách zajdete, oni budou přesně vědět, jak to dát do pořádku.
 
 
  • Připravte si co řeknete
 
To, co řeknete a jak to řeknete, umí udělat velmi velký dojem, ať už pozitivní, nebo negativní. Proto radíme, jak na střední škole celý projev napsat a cvičit před zrcadlem. Základem je být připraven. Nespoléhejte se na to, že v momentě dáte všechna slova do správného pořadí! Vždyť i ve filmech to vypadá, že mluví ze srdce a spontánně nic neplánují. Ale i za tím je celý hotový scénář. Proto si srdce vylijete nejprve na papír. Dobře si promyslete, co chcete říct a před zrcadlem si nacvičte, na která slova chcete dát důraz. A nakonec si tento tahák můžete přinést s sebou, pokud by vám v chvilce vypadla všechna slova. Pokud však i budete papírek používat, nezapomeňte se nám dívat do očí a do papíru jen nahlédnout, abyste se měli od čeho odrazit! Však jak by to vypadalo, kdybyste celou dobu nezvedli oči.
 
A nezapomeňte - klekněte si až když domluvíte! Celý výlev vašeho srdce koleno jistě neocení. A navíc nic není nad moment, kdy na koleně vyslovíte větu: „Vezmeš si mě?“
 
Magazín - Jak požádat o ruku OLIVIE
 
  • Příliš nestresujte a užijte si okamžik!

Tato chvíle je stvořena k tomu, abyste si ji zapamatovali do konce vašich životů. Zhluboka se proto nadechněte a uvolněte se. Není to jen o tom, aby bylo všechno dokonalé. Možná vám z roztřesených rukou vypadne prsten, nebo se zakokcete při vyznání lásky. Ale to přece nevadí! Za pár let se na takových maličkostech budete smát! Hlavní je to, abyste si oba tu chvíli užili a přežili ten moment společně.
 
Jaký by byl toto článek, kdybychom vám sami nedali pár tipů a nápadů, jak se s celou situací vypořádat. Máte oblíbenou restauraci? Výborně! Rezervujte dopředu stůl a nezapomeňte se s manažerem dohodnout na drobnostech. Je dobré, když personál restaurace bude připraven a bude vědět, že se bude konat váš velký okamžik. Můžete dokonce objednat živou hudbu, aby hrála u vašeho stolu, když dáte nenápadný znak vrchnímu číšníkovi, že je čas. Romantické je i spojit žádost o ruku s dovolenou! Moment, když si kleknete na koleno na pláži a kolem vás je slyšet jen šum moře a racků. Mohli byste do toho dokonce zapojit ještě více lidí (pokud jste si jisti, že vaše přítelkyně se nebude cítit nepříjemně, protože někdo má věci raději intimnější ) a zorganizovat flashmob. Já osobně mám kamarádky, které byly o ruku požádány doma v pyžamu a naprosto spontánně a jsou nejšťastnější. Proto vcelku záleží na preferencích vaší partnerky, i když to má být moment překvapení, věříme, že ji znáte dost na to, abyste to uměli odhadnout.
 
Držíme palce! Naplno si uvědomte okamžik a užijte si ho plnými doušky. Věříme, že ať už vymyslíte cokoli, vaše přítelkyně bude (vaší zásluhou) v momentě tou nejšťastnější ženou na světě.
 
Také se s námi v komentářích můžete podělit o to, jak dopadly vaše zásnuby, nebo jak byste si je představovali a možná to dopomůže nějakému zamilovanému muži připravit svůj jedinečný a zvlášť dokonalý moment!