Buďte elegantní gentleman a slaďte správně své doplňky

David Beckham, George Clooney nebo Brad Pitt. Tito muži ukazují, že šperky a módní doplňky už nejsou jen doménou žen. Stále častěji je můžeme pozorovat i v pánských šatnících, kde se těší velké oblibě. Dnešní moderní muži chtějí vypadat dobře a sebevědomí jim dodávají také kvalitní doplňky. Pánské šperky, manžetové knoflíčky či spony na kravaty jsou skvělými módními doplňky, které podtrhnou každý outfit. Víte, jak je správně nosit?

¨

I muži velmi dobře vědí, že na detailech záleží. Při vytváření stylového outfitu jsou to právě detaily, které vytváří celkový dojem a rozhodují o tom, jak budete na své okolí působit. Pánské doplňky a šperky hrají důležitou roli v elegantních, ale také ležérnějších outfitech každého gentlemana.
Kdysi platilo, že muži šperky kupovali a ženy nosili. Doba se však změnila. S rostoucí odvahou mužů experimentovat zažívají pánské šperky v posledních letech svůj velký boom. Stále častěji můžeme vidět pánské náušnice, pánské řetízky a dokonce i pánské prsteny.

 

Objevte širokou nabídku kvalitních šperků pro muže

 

Správně vybrané pánské doplňky dodají vašemu outfitu osobnost a šarm, zbaví jej jednotvárnosti a pozvednou jej na zcela novou úroveň. Nesmíme však zapomínat, že klíčem k eleganci je jednoduchost. A to platí iu pánských šperků, které by měly být jednoduché, ale zároveň precizně a kvalitně zpracované.

  • Pánské doplňky podle příležitostí

Při výběru pánských doplňků záleží nejen na osobním vkusu, ale také na tom, kam se chystáte. Správný doplněk může oživit váš celkový vzhled, ale je důležité nezapomínat na to, že výběr není jen otázkou vašeho osobního stylu, ale také příležitosti.

Na pracovní schůzku, které absolvujete v elegantním obleku, si zřejmě nedáte ležérní doplňky. Sáhnout však můžete po stylové kravatě, kožených či stříbrných špercích a elegantních hodinkách. U společenských akcí a večírků, kde je prostor pro kreativitu a výraznější prvky, si můžete dovolit i náhrdelníky, náramky či masivnější hodinky. Tyto doplňky outfitům přidávají osobitý šmrnc a barevné akcenty, které podtrhnou váš osobní styl.

Chystáte-li se na neformální setkání s přáteli, klidně se můžete při výběru doplňků odvázat a dát si například pánské náušnice ve tvaru kola. Ve sportovním prostředí je zase vhodné volit praktické a odolné doplňky. I ty však mohou být stylové. Kvalitní sportovní hodinky s odolným řemínkem jsou skvělé nejen pro sportování, ale také pro každodenní nošení.

Stylový pánský outfit se neskládá jen z atraktivních kousků, ale také z originálních doplňků a šperků. Hra s doplňky je často důležitější než výběr samotného outfitu.

Jak sladit doplňky a nepřehnat to? Klíčem je udržet rovnováhu a dbát o harmonii. Pánské řetízky, prsteny či náramky pro muže – vždy si vyberte jeden dominantní prvek, který doplníte méně výraznými doplňky. Nosíte-li výrazné hodinky, zvolte k nim spíše decentní doplňky a naopak.

Barvy a materiály by měly ladit s celkovým stylem oblečení. Pamatujte, že méně může být někdy víc. Vytvořte si vlastní, jedinečný styl, který bude odrážet vaši osobnost a zároveň bude přizpůsoben konkrétní příležitosti.

  • Nejlepší doplňky k obleku

Jak správně sladit pánské doplňky k obleku při formálních příležitostech jako je ples či svatba? Je to jednoduché – začněte kravatou. Nebo motýlkem. Společenská hodnota kravaty a motýlka je na podobné úrovni, motýlek je však společností vnímán jako více formální a elegantní. Tmavý motýlek se hodí pro formální večerní události a společně se smokingem působí na ženy jako magnet.

Pro denní nošení je vhodnější motýlek ve světlých barvách, oblíbený je také v dřevěném provedení. Pokud se však rozhodnete pro kravatu, určitě nic nezkazíte. Lákají vás divočejší vzory či netradiční potisky? Vzorovanou kravatu či motýlka si raději nechte pro neformální příležitosti. Důležitý je i materiál – v obou případech by se mělo jednat o kvalitní hedvábí, které vytváří dojem luxusu.

Výrazné barvy či vzory si nechte pro neformální příležitosti. Formální události si žádají sofistikovanost a eleganci. Odlišit vás mohou doplňky a pánské šperky.

Ke kravatě neodmyslitelně patří elegantní (a praktická) spona na kravatu. Tento doplněk by neměl chybět v šatníku žádného gentlemana. Formálnímu minimalistickému outfitu dokáže dodat šik nádech. Ani spona na kravatu však nemusí být obyčejná. Chystáte-li se na koncert či návštěvu divadla, právě vhodně zvolená spona může být doplňkem, který oživí váš outfit.

Co takhle spona s notou, houslovým klíčem či jiným vzorem? Tento pánský šperk je nenápadný, ale zároveň upoutá pohled každého, kdo si spony všimne. A kam umístit kravatovou sponu? Obecně platí, že by měla být mezi čtvrtým a třetím knoflíkem na košili. Pozor, kravatová spona nesmí být širší než kravata samotná.

Spona musí materiálově i barevně ladit s manžetovými knoflíčky, které vyžadují košili s dírkami určenými k jejich nošení. Manžetové knoflíčky se vyrábějí v různých tvarech, designech a samozřejmě barvách. Najdete je ve stříbrné, černé či zlaté barvě, ty luxusnější jsou dokonce zdobeny zirkony, křišťály či diamanty. Nosíte hodinky? při výběru manžetových knoflíků na to myslete a pokuste se o sladění manžetových knoflíků se stylem a barvou vašich hodinek. Tato jemná harmonie podtrhne dojem promyšleného a dobře sladěného outfitu.

Opasek nebo raději kšandy? Stejně jako v případě dilematu kravata versus motýlek, i zde platí, že výběr je jen a jen na vás. Zatímco kdysi byly kšandy oblíbeným doplňkem každého muže, ve 20. století se dostaly do pozadí. To se však postupně mění a dnes je nosí stále více pánů.

Traky a opasek dohromady? Tomuto módnímu faux pas se raději vyhněte.

Kožený pásek je jistota, na kterou můžete vsadit vždy. Kšandy jsou však rafinovaným a sexy oživením vašeho formálního outfitu. Vždy však myslete na to, že kšandy a opasek se nesmí kombinovat. Vypadalo by to totiž komicky a nevhodně. Oblékáte-li se na formální událost, vždy volte tmavší barvy než je hnědá, modrá či černá. To platí v případě opasku, jakož i kšandů.

Mezi méně časté, ale o to více zajímavé pánské doplňky patří i látkový kapesník. Jak již z názvu vyplývá, tento kousek patří do vaší náprsní kapsy. Papírový ubrousek je sice praktický, do kapsy si jej ale nedáte. Látkový kapesník plní ozdobnou funkci a neměla by chybět v oblekovém sáčku žádného elegantního muže.

Tyto pánské doplňky se, stejně jako kravata, vyrábějí z bavlny, ale také z luxusního hedvábí. Kapesník a kravata, případně motýlek, by měly být materiálově barevně i designově sladěny. Klasický bílý kapesník je však vždy sázkou na jistotu – harmonizuje celý formální vzhled. V případě, že chcete outfitu dodat barevný akcent, sáhněte po bordó, modré či smaragdové.

  • Stylové doplňky pro každý den

Doplnění outfitu doplňky či pánskými šperky je vhodné nejen při speciálních příležitostech. Stylové pánské doplňky můžete nosit každý den. A ne, nemáme na mysli jen náušnice či náramky. Vhodným doplňkem mohou být i kvalitní kožené polobotky, výrazné ponožky či elegantní šála. Správný gentleman ví, že při výběru doplňků je třeba začít od podlahy. Nadčasové a pohodlné boty jsou základním prvkem každého outfitu.

Říká se, že hodinky jsou pro muže tím, čím jsou boty pro ženu. Odrážejí jeho osobnost, vkus i styl. Vhodně zvolené hodinky dokáží pozvednout i běžný každodenní outfit na zcela jinou úroveň. Dejte si však pozor na příliš drahé hodinky, které už na první pohled ukazují svoji cenu – takový doplněk může v očích vašeho okolí působit trochu „přes čáru“.

Opět platí, že méně je někdy více. Příliš masivní hodinky, které přímo křičí svoji vysokou cenu, nejsou vhodným doplňkem pro stylového muže.

Rovněž vám ale nedoporučujeme sahat po levných a nekvalitních hodinkách, případně po napodobeninách drahé značky. Klíčem k úspěchu jsou kvalitní a elegantní hodinky, které nepotřebují upoutávat značkou ani velikostí.

Nepatříte k mužům, kteří si potrpí na hodinky? V tom případě může vaše zápěstí zdobit pánský náramek. Je jen na vás, jestli se rozhodnete pro klasický stříbrný náramek, nebo dáte přednost ležérnějšímu náramku z kůže. Krokem vedle však nebude ani nadčasový náramek z korálků či jednoduchý provázek se stříbrným písmenem.

Praktickým a zároveň funkčním doplňkem, který dodá každému outfitu šmrnc, jsou nepochybně sluneční brýle. Kromě toho, že chrání váš zrak před škodlivým UV zářením, pomáhají vám dotvořit celkovou image.

Dioptrické brýle jako výrazný módní doplněk? Proč ne. Extravagantní dioptrické brýle postupně pronikají do pánských šatníků, dejte jim šanci i vy.

Sportovně založení pánové jistě nedají dopustit na praktický batoh. Pokud ale chcete, aby byl váš outfit ležérně elegantní, vyměňte jej raději za koženou tašku. Ta je vhodná do práce i do města. Důležité je, aby byla vyrobena z kvalitního materiálu a nepůsobila levně. Časy, kdy muži nosili neforemné tašky na laptop s logem firmy, jsou už naštěstí dávno za námi.

Klobouk je dnes už sice raritou, pokud samozřejmě nepočítáme letní slaměné pokrývky hlavy, ale pravý gentleman jistě ocení jeho eleganci. Klasický vlněný klobouk v kombinaci s kabátem či trench kabátem z vás udělá lamače ženských srdcí jako z filmu.

Nejen ke klobouku se vždy hodí elegantní šála. Ten však nemusíte nosit pouze v zimních měsících – lehký šátek si klidně obvažte kolem krku i na jaře či v létě. Nepřežeňte to však s barvami a vzory – šála by měla ladit s kloboukem, ta s botami a tak dále. Pokud si nejste jisti, jakou barvu zvolit, vsaďte na jistotu – hnědá, krémová, černá a modrá jsou barvy, se kterými nic nezkazíte.

  • Nezapomeňte na pánské šperky

Pokud se kromě doplňků rozhodnete do svého outfitu zařadit také šperky pro muže, posunete jej o level výše. S doplňky ani se šperky to však zbytečně nepřehánějte. Zvolte si jeden dominantní prvek, ke kterému budete ladit ostatní. Čeká vás formální událost? V tom případě si výrazné řetízky a korálkové náramky raději schovejte pod košili nebo je nechte doma ve šperkovnici.

Mezi nejčastější šperky patří rozhodně stříbrné pánské řetízky, které si v případě potřeby můžete skrýt pod košili. Díky tomu je můžete nosit vždy a všude, bez ohledu na příležitost. Pro mnohé pány je náhrdelník něčím víc, než jen oblíbenou ozdobou. Nosí ho blízko srdce a má pro ně silný význam. Řetízky pro muže mohou být docela jednoduché, ale rovněž mohou být

ozdobeno přívěskem různých tvarů. Elegantně působí náhrdelníky z ušlechtilé oceli či jemné pozlacené řetízky pro muže.
Při výběru pánského náhrdelníku je třeba zvážit nejen aktuální módní trendy, ale také váš osobní styl. Masivní zlaté řetězy nejsou pro každého, totéž platí io jemných stříbrných řetízcích či kožených náhrdelnících.

Náušnice nosí nejen muži, kteří rádi experimentují. Paradoxně, tento drobný a nenápadný šperk nosí mladí, ale také starší muži, a to bez ohledu na to, jaký je jejich vztah k módním trendům. Pánské náušnice jsou nestárnoucí klasikou, která dokonale vyjadřuje styl daného muže. Nebojte se je ukázat. Pokud vás lákají výraznější modely s kamínky či v různých tvarech, směle do toho. Také už dávno neplatí, že pánové by měli nosit jen jednu náušnici. Naopak, muži si rádi zdobí obě uši a jednotlivé kousky také pravidelně obměňují.

A co pánské prsteny? Většina žen nám dá jistě za pravdu, že ruku zadaného gentlemana by měla zdobit především obroučka. Kromě ní si však můžete na ruku dát i výraznější prsten zdobený kamínky či jiným motivem. Stejně jako v případě náušnic, i zde jde o poměrně decentní doplněk, který nebude působit rušivě ani na formálnějších událostech. Pánský stříbrný prsten s černým smaltovým kroužkem si bez obav můžete vzít do práce i na ples. Dodá vám špetku rafinované elegance.

Šperky už dávno nejsou jen doménou žen. David Beckham, Cristiano Ronaldo, Justin Bieber, George Clooney nebo Daniel Craig – tito muži vědí, jak nosit šperky a zároveň zůstat sexy a elegantním gentlemanem. Inspirujte se i vy a naučte se kombinovat pánské doplňky a šperky tak, abyste vždy vypadali dokonale.