Jak se dostat do letní formy za jeden měsíc?

Léto je již za dveřmi a vy jste stále nedosáhli vysněné formy do plavek? Venku padají teplotní rekordy, brány koupališť se co nevidět otevřou, a proto vám rádi poradíme jak se zbavit pár kil přebytečného tuku za pouhý jeden měsíc!

  • Strava

Říká se, že hubnutí i nabírání svalové hmoty je 100 % strava a 100 % pohyb, s čímž naprosto souhlasíme. Avšak jak strava, tak typ pohybu se mění v závislosti na cíli. Jestliže chceme zhubnout tuky, musíme na to trošku jiným způsobem než při nabírání svalů. Máme tedy cíl - shodit přebytečné tuky v omezené časové době. V našem případě musíme být odolní a snížit si kalorie tak, ať jsme v kalorickém deficitu každý den.

Určitě NESMÍME HLADOVĚT. To je velká chyba spousty lidí, kteří se ženou na rychlými výsledky. Tato metoda je však neúčinná a zanechává zdravotní následky. Vypište si seznam potravin, ze kterých můžete skládat své jídla nebo jen tak zobat v době, kdy máte na něco chuť. Níže vám vypíšu náš seznam surovin, které máme vždy v naší lednici:

Snídaně - bílý jogurt, vejce, celozrnný chléb, různé ovoce.

Svačiny - cottage, nízkotučný tvaroh, ovesné vločky, ořechy, protein.

Oběd/Večeře - různé maso (převážně kuřecí, krůtí, hovězí, ryby), brambory, jasmínová rýže, kuskus. Ke každému většímu jídlu přidáváme spoustu zeleniny, ubíráme přílohy. Pokud nás honí noční mlsná, poslední pomoc je baby karotka nebo okurka. Suroviny můžete kombinovat tisíci způsoby, buďte kreativní, využívejte zajímavé koření, bavte se při tom, co děláte.

  • Pitný režim

Voda, voda, voda a zase jen voda. Neradi bychom se opakovali, proto vás odkážeme na článek, kde jsme tento tip velmi hezky rozepsali → Jak se udržet ve formě po celý rok?

  • Vyhledávejte pohyb

Musíte si zajít nakoupit? Běžte pěšky do nejbližší večerky. Vezměte pejska na delší procházku. Pokud máte zahrádku, určitě nyní na jaře potřebuje neustále opečovávat. Nezapomněla jste náhodou na vaše kolo, na které se práší ve sklepě? Jestliže nemáte tolik času nebo finančních prostředků, abyste chodili do posilovny nebo na různé skupinové lekce, vyhledávejte a využívejte všechny příležitosti k pohybu. Dostatečný pohyb uvolní endorfiny v těle a ty způsobí, že se budete cítit uvolněněji, bude se vám lépe spát a probouzet, budete šťastnější a vitálnější. Nezapomeňte, je to 100 % strava a 100 % pohyb.

  • Vytvořte si zlozvyk

Všechno chce svůj čas. Říká se, že člověku stačí 5 hodin spánku denně. Abychom dosáhli momentu, kdy budeme vyspaní pouze po pěti hodinách spánku, musíme si vytvořit zlozvyk. A stejné to je u hubnutí. Ze začátku jde vždy všechno těžce. Svaly bolí, žaludek kručí, jsme unavení, nechce se nám. Opakujte svou rutinu dennodenně, zůstaňte pozitivní a až uvidíte první výsledky, budete rádi, že jste neskončili.

  • Vytrvejte!

Pokud chcete dosáhnout lepší formy do léta, je váš čas omezený, na to myslete. Je to jako sprint - už na začátku vidíte cíl a víte, že nesmíte polevit ani na vteřinu. Jaro uběhne raz, dva, a proto zatněte zuby, pěsti a vytrvejte!