Znáte typy zapínání náušnic? Jaké vám vyhovuje nejvíce?

 

Nejpopulárnější typ náušnic. Díky jednoduchosti konstrukce je tento typ zapínání používán u většiny druhů náušnic menších rozměrů. Výhodou puzet je jednoduchost zapínání, kdy stačí pouze navléknout puzetu zezadu ušní dírky na tyčinku náušnic. Existují zde i nějaké nevýhody, například případná ztráta puzety a náušnic. Nicméně, na většině tyčinek je drážka, která brání puzetě v pohybu.

Známe také odvozený typ puzetového zapínání, a to puzetu na šroubku. Princip je zde stejný, jako u puzety, avšak brzdítko se na náušnici šroubuje, a tím odstraňuje hlavní nevýhodu puzety, a to nebezpečí ztráty. V případě ztráty je možné zakoupit náhradní puzety.

 

Zapínání využívané převážně u visacích náušnic. Nasazení na ucho je jednoduché a rychlé. Jednoduše stačí zapíchnout a provléknout do ušní dírky. Tyto náušnice je důležité si na noc odkládat, aby se náušnice nevyvlékly nebo vás háček v noci neporanil.

Prohlédněte si celou nabídku náušnic na závěsný háček

Mezi kruhové náušnice nezařazujeme pouze kruhy, ale všechny tvary, které jsou uzavřené a tvoří je zpravidla tenčí kov. Tyto náušnice by měly být základním doplňkem každé ženy. Nejběžnější typ zapínání kruhových náušnic je zasunutí tyčinky do protilehlé trubičky.

651Objevte celou nabídku kruhových náušnic

Druhý typ zapínání kruhových náušnic je zapínání na francouzský zámek, u kterého se drátek zacvakne do protilehlé vidlice.

1368

Celá nabídka náušnic se zapínáním na francouzský zámek

Tento typ zapínání se využívá převážně u malých kroužků s mechanickou částí uprostřed, která dělí náušnice na polovinu. Náušnice se otevírají v kloubu. Zapínání tvoří kolíček se žlábkem, který zapadá do dírky, přičemž lze zaslechnout charakteristické ,,kliknutí''.

3559

Prozkoumejte nabídku náušnic s kloubovým zapínáním

Jedno z nejznámějších a nejkvalitnějších zapínání. Mechanická klipsa se po zapíchnutí háčku do ušní dírky uzavře, tím zabrání vypadnutí náušnice. Vyhovuje spíše větším šperkům.

3007Nahlédněte do nabídky náušnic se zapínáním na dámský patent

Tento druh zapínání se velmi podobá tomu puzetovému, ale s rozdílem, že u toho šroubkového jsou na dříku náušnice závity. Nasazování náušnice je sice pomalejší, ale rozhodně nehrozí vypadnutí náušnice. Tento typ zapínání patří mezi ty nejbezpečnější. 

Objevte celou nabídku náušnic se zapínáním na šroubek

 
 

Tradiční české zapínání dětských náušnic, takzvané  náušnice pro miminka. S tímto typem náušnic se v zahraničí setkáte opravdu zřídka, jedná se totiž hlavně o českou a slovenskou šperkařskou specialitu.

Jako první náušnice pro miminko doporučujeme vybrat dětské náušnice se zapínáním na brizuru. Jedná se o zapínání zepředu. Brizurka/háček se zasune do očka na přední straně náušnice. Zapínání na brizuru je velice bezpečné a praktické, dobře se nasazuje a dítě si je snadno nerozepne, riziko ztráty je tedy velmi nízké. Dle závislosti na velikosti ouška lze tyto náušnice nosit od 3 měsíců až do cca 6 let. 

Náušnice se zapínáním na brizuru 

Tento typ zapínání je velice jednoduchý a používá se spíše u extravagantnějších náušnic. Princip je takový, že řetízek jednoduše provlečete ušní dírkou a náušnici necháte viset. Ztráta náušnic je neobvyklá, jelikož obě strany řetízku bývají vyvážené a tak nehrozí vyvléknutí.

Prozkoumejte nabídku řetízkových náušnic