Jak si správně mýt ruce?

Víte jak si správně umýt ruce? Určitě si říkáte, že to není žádná věda, ovšem ne všichni tuto základní činnost děláme správně. Správná hygiena je velmi důležitá, o to více v aktuální situaci a určitě bychom ji neměli podceňovat. Rádi vám tedy v článku níže ukážeme správný postup mytí rukou, budeme rádi, když článek ukážete svým blízkým nebo jim předáte vaše znalosti.

Jak jsme zmínili v úvodu, mytí rukou je velmi důležité, nemělo by se ovšem také přehánět, jelikož všeho moc škodí. Při nadměrném umývání rukou velmi trpí vaše kůže, jelikož se vysušuje, to je ovšem to nejmenší. Nadměrné umývání rukou zabijí naše „přátelské“ bakterie, které chrání naši pokožku a udržují ji zdravou, tím se také oslabuje naše imunita. Jsou ovšem situace a činnosti, po kterých bychom hygienu rukou rozhodně neměli vynechat. Umývejte si své ruce po každém příchodu domů, zejména po jízdě v MHD, po vynesení odpadků, po kýchání a smrkání, samozřejmě také před a po manipulací s jídlem.

Důkladné mytí rukou: Začněte namočením rukou a nanesením mýdla, mýdlem umyjte každou část ruky dlaně, hřbety, konečky prstů a nezapomeňte ani na prostor mezi prsty. Poté ruce opláchněte a otřete, nejlépe papírovými osuškami. Následně můžete také ruce ošetřit dezinfekcí. Pokud dezinfekce máte nedostatek, tak si jí šetřete a noste si jí s sebou ven a pravidelně si ruce dezinfikujte, zejména po kontaktu s klikami, zvonky, zábradlím a podobnými objekty.

Přikládáme vám zde obrázkový návod a instruktážní video.

Jak si správně mýt ruce

(Zdroj: tetadrogerie.cz) 

Nesmí chybět názorná ukázka. Při mytí rukou si však nezapomeňte sundat prsteny a jiné šperky.

(Zdroj:Rush University Medical Center)      

Doufáme, že jsme vám tímto článkem pomohli aspoň malinko pomohli, přejeme vám hodně štěstí. Opatrujte se!

Vaše OLIVIE.

.