Opál - neobyčejný minerál

Opál je fascinujícím minerálem, který se vyznačuje svou neobvyklou a proměnlivou barevností. Patří mezi nejvíce obdivované a cenné kameny na světě. Jeho krása a jedinečné vlastnosti přitahují pozornost lidí po celém světě. Pojďme si tedy společně tento unikátní minerál přiblížit. 

Opál - OLIVIE.cz blog

Opál nám pomáhá nalézt vnitřní klid, podporuje komunikaci a porozumění, chrání před negativní energií a pomáhá dosáhnout emocionální stability. Pokud si potrpíte na znamení zvěrokruhu, tak opál je ideálním pro vodní znamení, jako jsou Ryby, Rak a Štír, ale také pro jedince narozené ve znamení Vodnáře, Střelce, Kozoroha či Berana. 

Nyní se pojďme podívat na to, jaké typy opálu známe.

  • Modrý opál

Modrý opál je také symbolizovaný jako kámen lásky a vášně. Ve starověkém Řecku byl spojován s bohyní lásky Afroditou a byl tak talismanem pro šťastné a pevné partnerské vztahy.

Modrý opál - blog OLIVIE.cz

  • Žlutý opál

Opál barvy slunce přináší štěstí, zklidňuje mysl a podporuje pozitivní emoce. Je také kamenem loajality, věrnosti a spontánnosti. Tento druh opálu se vyznačuje svými žlutými odstíny a může mít různé variace zabarvení od světle žluté až po sytější odstíny zlatavé či medové barvy. Může také obsahovat jemné pruhy nebo skvrny jiných barev, což dodává kameni jeho charakteristický vzhled. 

  • Bílý opál

Bílý opál je typ opálu, který se vyznačuje bílými a světlými odstíny. Tento druh opálu může mít různé variace v barvě, ať už jde o čistě bílý kámen nebo opál s nádechem dalších barev, jako jsou například odlesky růžové, modré, žluté nebo zelené. Tyto odlesky se obvykle projevují při pohybu kamene nebo při různém osvětlení. Tento ohromující kámen přináší do života klid a harmonii, přitahuje lásku a posiluje vztahy. Tento kámen také zvyšuje schopnost milovat a být milován. Léčí potíže spojené se zažívacím traktem. 

Prohlédněte si šperky s bílým opálem

Bílý opál - OLIVIE.cz blog

  • Syntetický opál

Syntetický opál je uměle vytvořený materiál, který napodobuje skutečný opál. V podstatě se jedná o laboratorně vyrobený opál, který má podobné optické vlastnosti a vzhled jako ten přírodní. Tento druh opálu je stále více populární kvůli své dostupnosti, ceně a také rozmanitosti barev a vzorů. Pro srovnání cena pravých opálů je několikanásobně vyšší, než syntetických. 

Syntetický opál - OLIVIE.cz blog

Ku příkladu, ty nejvýše vzácné dosahují ceny přesahujících až 100 000 Kč za karát. Syntetické opály mají mnohonásobně nižší cenu, ta se pohybuje od několika korun až po přibližně 500 Kč za karát, neboť takový kus může mít i několik karátů.

  • Proč darovat šperky s opálem?

Opál vyzařující svou krásou, barevností, různorodostí a účinky je vhodným dárkem pro naši milovanou osobu. Můžeme jej darovat v mnoha podobách, například zasazeným ve šperku, klíčence, nebo třeba magnetce na lednici. 

Šperky s opálem tak vynikají nejen svou krásou, ale také symbolikou, kterou v sobě opál ukrývá. Jedná se o kámen štěstí, harmonie a vnitřní síly, může pomoci vyrovnat emocionální nerovnováhu a zvýšit energii a pozitivitu. Darování šperku s opálem tak může být vnímáno jako přání dobré energie a ochrany pro obdarovaného. Je také symbolem lásky a vášně, může posílit vztahy a přitahovat lásku. A posledním důvodem je, že opál je jednoduše ohromující, dokáže zaujmout a podtrhnout krásu toho, kdo jej nosí.

Prohlédněte si celou nabídku šperků s opálem