Narození miminka

A je to tady! Nyní se vám pravděpodobně honí hlavou směsice pocitů, myšlenek, jak to všechno zvládnete… Narození miminka je vždy jedinečnou událostí, která naplní srdce rodičů štěstím. Pojďme se spolu podívat na příjemnou tradici spojenou s narozením miminka.

Narození miminka - OLIVIE.cz

Narození dítěte je jedinečným okamžikem plným radosti a očekávání, který naplní srdce rodiny láskou a novými nadějemi. Příchod miminka do rodiny je zázrakem života, který přináší nezměrnou štěstí a emocionální bohatství.

Od samotného početí až po narození probíhá pozoruhodný proces vývoje a růstu. Devět měsíců plných očekávání, starostí a radosti pro budoucí rodiče, jsou završeny okamžikem, kdy se malý život objevuje na světě. Ten okamžik je naplněn vzrušením a emocemi nejen pro rodiče, ale také pro celou rodinu a blízké přátele.

Narození miminka je tedy dozajista silný emocionální zážitek, plný štěstí. Dítě je ten největší dárek, ale přesto je zvykem, že se novopečeným rodičům daruje nějaký dáreček, který jim tuto krásnou chvíli bude připomínat.

  • Dárek pro maminku

Přestože se žena jako stvořitelka uctívala již za doby antického Říma, je obtížné říct, odkdy se datují přesné počátky tradice obdarování maminky za porod. Zvykem bylo obdarovávat novorozence a do „vínku“ jim nadělit něco pro šťastný život.

Pohnutka vyznat úctu a vděk ženě za porod vychází z posunutí role ženy v moderní době na jinou úroveň.

Ať už je původ obdarování jakýkoliv, přijde nám krásné odvděčit úsilí novopečené maminky! Dárek v podobě šperku je určitě klasika, kterou se vždy zavděčíte. Pro tuto krásnou událost doporučujeme přívěsek MAMINKA. Vybrat si však můžete z pestré nabídky prstenů, náramků, řetízků i přívěsků. Darovat můžete však cokoliv má dotyčná ráda, např. nádhernou kytici, kvalitní čokoládu, plyšáka či voucher na dobrou masáž či jídlo. Fantazii se meze nekladou, tak jako tak, nejdůležitější je být nyní spolu a užívat si společné chvíle! 

Narození miminka OLIVIE.cz

  • Dárek pro tatínka

Vybrat dárek pro tatínka k narození miminka je skvělý způsob, jak vyjádřit lásku a podporu v této důležité chvíli. Zde je několik nápadů na dárek, které mohou novopečeného tatínka potěšit. Personalizovaný dárek: Může to být cokoliv s nápisem „TÁTA“ nebo „SUPER TÁTA“.

Můžete také využít našich služeb gravírování na šperky vhodné ke gravírování.  Už dávno neplatí, že by se šperky měly darovat pouze ženám. Darovat můžete prsten, náramek, či řetízek s přívěškem nebo bez.

Narození miminka - OLIVIE.cz

Obecně také platí, že bližší vztah má spíše maminka s miminkem, není proto na škodu darovat např. Knihu o rodičovství, zejména, pokud se jedná o první dítě, taková péče o novorozeně vždycky přijde vhod. Také pro tatínka může být nový přírůstek do rodiny časově, fyzicky i psychicky náročný, darujte i jemu proto chvilku pro sebe, ať už jí využije na cokoliv. 

  • Dárek pro miminko

Jak se říká, to nejlepší nakonec! Pamatujte, že je třeba brát v úvahu věkovou vhodnost, bezpečnost a osobní preference rodičů. Pokud si nejste jistí, co vybrat, můžete se zeptat přímo rodičů, co by je pro dítě potěšilo nejvíce. My vám však rádi pár tipů poradíme:

OblečeníJemné a pohodlné oblečení pro novorozence je vždy skvělým dárkem. Zvolte měkké body a overaly vyrobené z pohodlných materiálů, jako je bavlna, aby se miminko cítilo pohodlně.

HračkyBarevné a bezpečné hračky vhodné pro věk dítěte jsou skvělým způsobem, jak rozvíjet jeho smysly a dovednosti. Plyšová zvířátka, stavebnice, plastové klíče a hračky podporující vývoj jsou obvykle oblíbené.

KnížkyBarevné a jednoduché knížky pro nejmenší s kontrastními obrázky nebo hmatovými prvky jsou skvělým způsobem, jak podpořit rozvoj jejich smyslů a začít s čtením již od raného věku.

Novorozenému děťátku můžete darovat také šperk. Například nějaké krásné náušnice

Prohlédněte si celou nabídku náušnic pro miminka

Každé narození je jedinečné, ať už se odehrává v nemocnici, porodnici nebo doma. Pocity štěstí, úlevy a obdivu, když se do světa dostane nový člen rodiny, jsou nezaměnitelné. Ten první pláč nebo slza štěstí naplní okolí a připomene, jak je život křehký a zároveň nesmírně krásný. Narození miminka je vskutku nádherným zážitkem, který oslavuje krásu života a jeho pokračujícího zázraku. Je to začátek neuvěřitelné cesty plné lásky, dobrodružství a nových příležitostí, které nám připomínají, jak důležité je každé nové životní období.

Srdečně gratulujeme všem čtenářům tohoto článku, kterým se čerstvě narodilo miminko a přejeme spoustu radosti!