Akce 2+1 ZDARMA končí už dnes! 💕

Význam symbolu – Strom života

Mít svůj amulet pro štěstí je velice módní, protože čím dál tím častěji se lidé uchylují k předmětům, kterým věří a na které ve velké míře spoléhají. Možná i vy už máte svůj amulet, který je pro vás výjimečný a nebo o jeho pořízení zrovna uvažujete. My vám teď ale představíme jeden, který patří k nejoblíbenějším a z mnoha důvodů stojí minimálně za pozornost. Seznamte se se stromem života, který byl po staletí symbolem mnoha kultur po celém světě.

Význam symbolu – Strom života

  • Co symbolizuje strom života?

Pokud to řekneme jednoduše, tak strom života vyjadřuje vzájemnou propojenost všeho ve vesmíru. Je zobrazený jako velký strom představující spojení se světem. Kořeny sahají do hloubky, díky čemuž přijímají výživu od Matky Země a větve sahají do nebe, kde získávají energii ze slunce a měsíce. Strom života symbolizuje:

Vzájemnou propojenost – vše je propojené a právě to vyjadřuje tento strom. Slouží tak jako připomínka, že ať už jste kdekoli, nikdy nejste sami a stále jste spojeni se světem.

Klid a mír - strom je symbolem klidu a odpočinku. Ze stromů totiž dokážeme čerpat energii a získávat uklidňující pocit, protože stojí klidně a pevně na jednom místě. Pocit uvolnění navíc umocňuje jejich zelená barva.

Individualita – strom života symbolizuje osobní růst člověka v jedinečnou lidskou osobnost. Větve na stromech také rostou na různých místech, v různých směrech a postupně se odlamují a narůstají nové. To samé se děje i u lidí, kteří se během let mění, stárnou, získávají zkušenosti a formují se do osobností, kterými jsou.

Rodina – strom života představuje spojení s rodinou a předky. Symbolizuje také plodnost, protože vždy najde způsob, jak dále růst prostřednictvím semen nebo nových stromků.

Růst a síla - stromy jsou vysoké, silné a díky kořenům mají stabilitu, takže dokáží zvládat například bouře. Jsou proto nejen významným symbolem síly, ale také růstu, protože z malého stromečku během let vyrostou v obrovský strom.

Nesmrtelnost a znovuzrození - strom ztrácí své listy a může se zdát, že je mrtvý. Na jaře se pak ale objeví nové pupeny a začínají růst čerstvé lístky. Strom života tedy symbolizuje znovuzrození a překonávání těžkých časů a současně představuje nový začátek.

Strom života byl už v dávných dobách vždy velice uznáván. Odkazy na něj byly nalezeny ve starověkém Egyptě, starověkém Íránu, starověké Mezopotámii a na mnoha dalších místech po celém světě. Co se týče náboženství, tak můžeme tento symbol najít v buddhismu, křesťanství, judaismu, Islámu nebo v hinduismu.

  • Keltský strom života

Mezi velmi oblíbený patří tzv. keltský strom života, který hraje důležitou roli v irském dědictví a často se používá právě jako amulet nebo jako tetování. Keltský strom symbolizuje sílu přírody a tím nejposvátnějším byl dub, který představoval "axix mundi", což znamená v překladu střed světa. Keltové věděli, že bez stromů by byl život mimořádně těžký, takže pod nimi organizovali shromáždění, poskytovali přístřeší a jídlo divokým zvířatům a věřili, že stromy byly předky lidských bytostí.

  • Význam stromu života v podobě tetování

Strom života se často objevuje v podobě tetování. Není to jen z toho důvodu, že to je krásná kresba, ale protože má i v podobě tetování pro člověka velký význam. Jedná se hlavně o vyjádření síly, vnitřní a vnější krásu, rozvoj, spojení se světem a další. Lidé u tetování takto významných symbolů totiž věří, že je budou chránit a provázet životem.

  • Strom života jako dárek

Díky tomu, že strom života se objevuje v mnoha podobách, stává se často oblíbeným dárkem. Rádi ho dostáváme, ale také darujeme. Úžasné na něm totiž je, že jeho význam může být různý a každý si z něj odnese to své. Někomu se líbí jeho vzor, pro jiného může mít silný náboženský význam nebo jen miluje spojení s přírodou. Často je oblíbeným dárkem třeba při narození dítěte. Dává tak najevo, že nový život se snadno začlení do vaší rodiny. Mají ho rádi také lidé, kteří mají respekt k jiným lidem, zvířatům nebo přírodě všeobecně.

Strom života se nejčastěji dostává i daruje v podobě šperku, protože ho tak můžete mít stále u sebe. Objevuje se ale také na oblečení nebo doplňcích do domácnosti. Není proto nutné se zaměřovat jen na jednu jeho podobu, protože takto unikátní symbol můžete mít ve více provedeních. Každému udělá radost něco jiného, ale věříme, že tento symbol udělá radost v jakékoli podobě.

  • Co znamená, když dostanete šperk strom života

I vy jste měli to štěstí a dostali jste strom života jako dárek a možná si říkáte, co vám tím chtěl darující vlastně říci? Možností je spousta, ale minimálně vám tím chtěl naznačit, že si vás velice váží. Je to jeden z nejstarších a nejoblíbenějších symbolů a člověk, který vám ho daruje, vám tím projevuje úctu a respekt.

Dostat strom života není jen přijmout ledajaký dárek. Obdrželi jste symbol, který představuje různé významy napříč kulturami a náboženstvími a který dokáže propojit vše živé. Takový dárek v sobě nese spoustu vyjádření a vy si ho užijte přesně tak, jak si zaslouží.

Šperky - strom života z e-shopu OLIVIE.cz

  • Kde nosit nebo umístit strom života

Strom života se nejčastěji nosí na krku jako přívěsek. Vzhledem k tomu, že je to krásný šperk, tak na krku opravdu vyniká, a navíc ještě člověka chrání a přináší mu štěstí. Dá se ale také nosit například jako přívěsek na klíčích, moc hezky vypadá i na náramku, na noze nebo ho můžete vložit třeba do přihrádky v peněžence. Nemusíte se bát, protože svůj účel plní vždy.

Jestli máte strom života v podobě obrazu, umístěte ho na viditelné místo. Je to nejen působivá dekorace, ale také symbol síly a moudrosti. Byla by proto škoda, kdyby obraz nebyl na očích. Setkáváme se také se stromem života v podobě různých dřevěných dekorací, na nádobí, povlečení i kobercích. Ať už máte tento symbol v jakékoli podobě, vždy ho mějte co nejblíž při sobě.

  • Proč nosit šperky se stromem života

Jako nejlepší varianta jak mít u sebe strom života je bezesporu v podobě šperku. Může to být náramek, náhrdelník, prsten nebo náušnice. Ve všech případech vám to umožní nosit ho stále při sobě a plně tak využívat jeho krásu i vlastnosti. Šperk se stromem života může být různý a být doplněný například vzácnými kameny. Ale i když je úplně jednoduchý, neubírá mu to na kráse a vzácnosti.

Na stromu života je vždy něco, co dokáže člověka uklidnit. Umí vám dodat sílu a pohled na svět kolem vás. Když ho nosíte v podobě šperku, tak to nejen skvěle doplňuje outfit, ale vypovídá to něco o vaší osobě. Dá se nosit nebo darovat a současně také dědit z generace po generaci. Vždy ale plní svůj účel. Je šperkem s originálním a elegantním designem a připomínkou, že veškerý život na Zemi má společné kořeny. Strom života vám bude stále dodávat tolik potřebnou sílu, chránit vás a přinášet štěstí. Jen málokterý symbol toho dokáže tolik spojit, jako právě strom života. Jestli ho ještě nemáte, vyberte si ten svůj pravý, jistě na vás někde čeká.