7 důvodů proč darovat stříbrný šperk k Vánocům

Vánoce patří nejen k nejoblíbenějším dnům v roce, ale i k okamžikům, na které rádi vzpomínáme. Jejich jedinečná atmosféra, klid, čas strávený s rodinou i radost v očích našich blízkých, to vše je dělá tak kouzelné, jak si zaslouží. A určitě se shodneme na tom, že velký podíl na výjimečném vánočním čase mají dárky, kterými se snažíme každoročně překvapit, ohromit a potěšit ty, na kterých nám záleží.

Právě stříbrné šperky patří k dárkům, které se těší velké oblibě. Ženy je doslova milují, rády se jimi zdobí a samozřejmě je také dostávají. A Vánoce jsou ideální příležitost, kdy můžeme tímto doplňkem udělat radost nejen jim, ale i mužům a dětem. Ale jestli stále ještě váháte, jaký dárek darovat k Vánocům, představíme vám 7 důvodů, proč je právě stříbrný šperk báječnou volbou.

  • Šperky jsou projevem lásky

Stříbrné šperky mají lásku nejen symbolizovat, ale i rozdávat. Chcete svému protějšku vyjádřit své city? Není nic jednoduššího než něžná slova doplnit krásným šperkem, který jen podtrhne kouzlo okamžiku, a navíc vám bude stále připomínat tyto hezké chvíle. Vánoce jsou pro tento účel jako stvořené, jelikož atmosféra, kterou mají, je sama o sobě stvořená pro lásku. Proto ji nejen vyjadřujte, ale i darujte pomocí krásného šperku.

Protože tento čas patří k nejromantičtějším obdobím vůbec, mnoho mužů se právě během Vánoc rozhodne požádat svou vyvolenou o ruku. Událost není radno podceňovat, jelikož tento nezapomenutelný okamžik dotvořený pravou vánoční atmosférou si jistě budete pamatovat navždy. Zásnubní prstýnky ze stříbra proto vybírejte s předstihem a pamatujte na to, že nedarujete jen vánoční dárek, ale i skutečný symbol slibu lásky.

  • Symbolizují Vánoce

Vánoce znázorňuje mnoho symbolů, ale jejich klasickou podobu si snad už ani neumíme představit bez andělů. Ty zdobí vánoční stromeček, slavnostní stůl, betlém a mimo jiné bývají i motivem vánočního cukroví. Proto darujte rovnou andělský šperk, který bude člověka nejen ochraňovat, ale současně bude i překrásným doplňkem a symbolem slavnostního času.

  • Hodí se pro každého bez rozdílu věku

Velkou výhodou darování stříbrných šperků je, že potěší téměř každého. A je jedno, jestli se rozhodnete udělat radost babičce, kamarádce, kolegyni v práci, muži nebo svým dětem. V těchto klenotech je totiž něco, co nehledí na stopy času, ale pouze na krásu, kterou dotyčnému přináší. Stačí jen vybrat takový stříbrný doplněk, který se vám líbí a vše ostatní už šperk zařídí za vás. Můžete nám věřit, že umí nejen vykouzlit úsměv, rozzářit oči, ale i pohladit duši a zahřát u srdce. No řekněte, kolik takových dárků to umí?

  • Jsou módním a stylovým doplňkem

Stříbrné šperky se hodí k veškerému oblečení. Jsou vkusné, stylové a báječně doplní nejen slavnostní outfit, ale i ležérní styl, ve kterém vyrazíte například na procházku po městě. Lichotí každému tónu pleti a dá se říci, že nadchnou i sebenáročnějšího člověka. Patří k nejrozšířenějším druhům šperků, proto výběr nemusí být pro někoho jednoduchý. Při výběru vánočního dárku tedy v první řadě hleďte vždy na to, aby se konkrétní šperk hodil k obdarovávanému.

Nosí vaše partnerka ráda prstýnky? Ano? V tom případě je další takový klenot do její sbírky báječnou volbou. Je manžel zastáncem stříbrných řetízků? Jestli souhlasíte, tak směr vánočního výběru máte jasný. Miluje vaše malá princezna dětské náušničky? Kupte jí nové a krásné, se kterými bude doslova zářit.

  • Šperky mají magickou moc

Říká se, že šperky ve spojení s drahými kameny mají magickou moc. Jedním z takových, který vás doslova očaruje, je granát, který už v dávných dobách sloužil jako ochránce před nebezpečím. Dnes jsou mu přisuzovány nejen regenerační a očišťující účinky, ale je také právem nazýván kamenem lásky, který podporuje fantazii, přináší klid a používá se i k celé řadě zdravotních problémů.

A protože Vánoce v sobě mají to pravé kouzlo, tak právě granátové šperky plné tajemství a vášně jsou ideální volbou a jistě pod stromečkem potěší nejednu dámu. Velkou výhodou těchto šperků je, že mohou v rodině zůstat po generace, jelikož jsou velmi odolné a vyznačují se vysokou tvrdostí.

Stříbrné šperky s českým granátem

  • Stříbrné šperky právem patří k nejprodávanějším

Stříbro je nejen cenově dostupný, ale také velice kvalitní kov s dlouhou historií. To všechno je důvodem, proč stříbrné šperky patří k nejprodávanějším po celém světě. Má své obrovské plusy, ale samozřejmě nic není bezchybné, což platí i u stříbra. Pokud se rozhodnete k pořízení stříbrného šperku, je důležité vědět, že každý stříbrný šperk vyžaduje jistou péči. Pokud o stříbrný šperk nepečujete nebo s ním nezacházíte správně, můžete tak urychlovat přirozený proces oxidace (černání). Oxidaci však výrazně oddálíte, pokud zakoupíte šperk, který je povrchově upraven rhodiem nebo platinou. Když k tomuto ještě šperk občas vyčistíte a přidáte správnou péči, váš stříbrný šperk s vámi zůstane navěky. Jak čistit a pečovat o stříbrné šperky? 

  • Vyjádří vše i beze slov

Vánoce má mnoho lidí spojené bohužel i se stresem, který je provází. Shánění dárků na poslední chvíli, touha vybrat ten pravý i bezmoc z možného neúspěchu, to vše se podepisuje nejen na průběhu vánočních příprav, ale i na nás samotných. Proto jestli stále váháte a přemítáte nad tím, co tento rok vybrat za dárek, vsaďte na jistotu a zvolte stříbrný šperk. Ten nejenže neurazí, ale vždy nadchne, a hlavně všechno vyjádří i beze slov. Je cenný totiž nejen svou krásou a kvalitou, ale i díky tomu, že dělá radost dalších mnoho let po svátcích a jasně ukazuje, že jste výběru dárku věnovali pozornost.

Proto nepodléhejte vánočnímu stresu, ani nejistým myšlenkám a užijte si nadcházející období tak, jak si zaslouží. V klidu, s úsměvem a jistotou, že ať se rozhodnete darovat pod vánoční stromeček cokoli, nejdůležitější je, že jste si vzpomněli a darovali dárek od srdce.

.