Šperky na památku

Šperky jsou již od nepaměti považovány za památeční a hodnotné předměty. Pokud darujete kvalitní šperk jako památku a obdarovaný o něj bude správně pečovat, vydrží s ním po celý život. Šperk je vhodné darovat k významným i méně významným událostem.

  • Památka pro maminku

Maminky jsou pro nás nejlepšími ženami na světě. Daly nám život, jsou pro nás vytrvalými učitelkami, rádkyněmi, věrnými kamarádkami i utěšitelkami. Každá maminka cítí ke svým dětem lásku, která se nevyrovná žádné jiné na světě. Můžeme jí její nenahraditelnou roli oplatit krásným slovem, láskyplným objetím a samozřejmě také dárkem, který pro ni bude památkou na celý život.

  • Jak vybrat památeční šperk

Samotný výběr šperku na památku nemusí být nijak složitý. Většina maminek totiž bude mít radost z čehokoliv, co dostane od svých dětí. Nejspíš má doteď ještě někde schované i naše pokusy o obrázky ze školních let. Proto potěšit ji je jednou z našich nejmenších a nejkrásnějších úloh. Na památku se obvykle daruje šperk. Ten může být různý, ale vždy v sobě nese mimořádnou hodnotu.

V naší nabídce naleznete nespočet šperků, které potěší každou maminku. Nabízíme mnoho druhů stříbrných náušnic, prstenů, řetízků s přívěsky i bez, náramků i broží. Každý jeden šperk je krásný a připravený potěšit tu nejdůležitější ženu ve vašem životě. Velkou výhodou je, že mají naše klenoty spoustu motivů, takže se dají zvolit nejen například květiny, ale i andělíčci, perly, křišťály Swarovski nebo srdíčka.

  • Jak se o stříbrné šperky starat, aby vydržely co nejdéle

Krása stříbrných šperků je obdivuhodná. Aby ale byla co nejdelší, je potřeba se o ně starat. Stříbro totiž časem černá, což je naprosto přirozený proces, který se nazývá oxidace. Tato reakce jde ale zpomalit právě správnou péčí o šperky. Existuje spousta možností, které zvládnete svépomocí. U nás vám proto nabízíme speciální hadříky na čištění, které jsou napuštěné roztokem na stříbro, a šperk s nimi jen jednoduše otřete. Další možností je použití speciální čistící lázně na stříbro, která je nejlepším způsobem. Je rychlá, účinná a obnoví krásu šperku.

Stříbru vadí chlorovaná voda, chemické látky, ale také pot. Je tedy důležité nejen o něj dostatečně pečovat, ale i předcházet škodlivým faktorům. Oxidaci také urychluje vlhké prostředí, proto je nejlepší stříbrné šperky skladovat v suchu a temnu. Pro tyto účely skvěle poslouží sáček i speciální dárková krabička.

Jen správná a včasná péče u stříbrných šperků zajistí, že budou dlouho krásné. A přesně to od nich chceme, když je darujeme na památku tak úžasným ženám, jako jsou naše maminky.

Nejoblíbenější památeční šperky pro maminky:

  • Památka pro dceru/vnučku

Dětem darujeme šperky z různých důvodů. K narození, výhrám v soutěžích, k ukončení školních docházek na základních nebo středních školách i k mnoha dalším významným dnům. Šperk má tak za úkol připomínat a zanechat památku. A protože šperky mají rády převážně ženy, v tomto případě dívenky, častokrát právě dcery a vnučky dostávají památeční šperky. Proto nejen rodiče, ale také babičky a dědečkové přemýšlejí, jakým dárkem své malé princezny potěšit. Šperk na památku může být ale prakticky jakýkoliv.

Náušnice
Stříbrné náušnice pro malé slečny jsou jednou z častých voleb. Mají nejenom krásné motivy v podobě kytiček, zvířátek, andělíčků a mnoho dalších, ale jsou také pro i nejmenší děti naprosto bezpečné. Můžete si tak vybrat nejen roztomilé náušničky pro malé dcery a vnučky, ale také působivé pro již odrostlejší slečny.

Pro miminka určitě doporučujeme vybrat náušnice se zapínáním na brizuru. To je nejen bezpečné, praktické, a navíc se snadno nasazuje. Stříbrné náušnice s tímto typem zapínání se hodí pro děti od 3 měsíců, ale samozřejmě závisí na velikosti oušek. Také můžete vybrat náušnice se zapínáním na šroubek, protože patří mezi nejbezpečnější. Oblíbené jsou i klasické, kruhové a s puzetovým zapínáním, které je díky jednoduchosti nejpopulárnějším typem zapínání.

Prstýnky
Každá malá princezna se ráda podobá mamince. Proto darovat jako památeční šperk právě stříbrný prstýnek, který se třpytí jako maminčin, je perfektní volba. Dětské prstýnky jsou s oblíbenými motivy a velikostně nastavitelné. Pokud si ale nebudete jistí s výběrem správné velikosti, podívejte se na náš jednoduchý návod, kde se dozvíte, jak změřit velikost prstu.

Náramky a řetízky
Ze stříbrných řetízků jsou dcery i vnučky nadšené. Dají se navíc pořídit i s krásnými přívěsky, které mají spoustu motivů a dívky si je jistě zamilují. K tomu nebo samostatně se často daruje také náramek, který je většinou ozdobený hezkým motivem.

  • Povrchové úpravy stříbrných šperků

U šperků slouží povrchová úprava ke zlepšení jejich vzhledu.

Rhodiování - díky tomuto druhu úpravy jsou šperky mnohem odolnější a mají delší životnost. Rhodiováním se eliminuje oxidace, tedy černání stříbra a šperk je odolnější proti otěru, poškrábání a proti působení chemických látek.

Cílená oxidace - jedná se o chemický proces, který se těší velké popularitě a šperkům dodává zastaralý vzhled.

E-pokrytí (e-nátěr, e-coating) - metoda, využívající k nátěru kovového povrchu organickým lakem elektrický proud. Poskytuje stříbru ochranu proti poškrábání a prodlužuje jeho životnost.

Stříbření - jedná se o aplikaci stříbrné vrstvy, která poskytuje kovu dlouhodobý lesk a ochranu.

Zlacení - je postup, při kterém dochází k ukládání tenké vrstvy žlutého nebo růžového zlata na stříbrný základ. To vše elektrickým nebo chemickým způsobem.

Platina - povrchová úprava stříbrných šperků pomocí tenké vrstvy platiny. Jedná se o nejlepší úpravu, kterou stříbrné šperky mohou mít. Platina totiž prodlužuje nejen jejich životnost, ale dodává jim krásný vzhled.

Stříbrné šperky jsou báječnými klenoty nejen pro dcery a vnučky. Při správné péči jsou dlouhodobou památkou na vzácné chvíle, na které nechceme, a hlavně bychom nikdy neměli zapomenout. Proto když je pořídíte dcerám a vnučkám, zanecháte v nich trvalou a krásnou vzpomínku.

Nejoblíbenější památeční šperky pro děti:

5669 Stříbrné náušnice na šroubek ČTYŘLÍSTEK
 
5669 Stříbrné náušnice na šroubek ČTYŘLÍSTEK Ag 925; ≤1,4 g.
.