Tipy na vánoční dárky

Už jsme si mohli zvyknout, že čas je neúprosný a utíká rychleji, než si kolikrát stačíme uvědomit. A i proto tu máme co nevidět opět Vánoce. Čas splněných přání, nezapomenutelné atmosféry i krásných rodinných setkání. Není se tak čemu divit, že Vánoce patří k nejoblíbenějším svátkům v roce. A protože k tomuto času patří samozřejmě také dárky, máme pro vás několik tipů, které vaše blízké potěší nejen v čase vánočním.

Tipy na vanocni darky blog olivie 3

  • Vánoce - tradiční svátky s jedinečnou atmosférou

Vánoce jsou v křesťanské tradici oslavou narození Ježíše Krista. Pojí se k nim nejrůznější tradice, mezi které patří hlavně vánoční stromeček, rozdávání dárků, pečení vánočního cukroví, betlém, koledy, jmelí i lití olova. Vánoce slaví každý sice po svém, ale jedno máme všichni společné, milujeme jejich jedinečnou atmosféru. I proto jim říkáme svátky klidu a míru, což se snažíme ve vánočním čase maximálně dodržovat.

Příprava na vánoční svátky začíná už adventem, který má název podle latinského adventus (příchod), tedy narození Ježíše Krista a jedná se o období čtyř neděl před vánočními svátky. Už v tuto dobu začínáme naplno nasávat tu pravou atmosféru a vůni všemožných vánočních lákadel. Zapalujeme adventní věnec, který zdobí čtyři svíčky, a pomalu finišujeme s nakupováním dárků.

Doba adventní končí západem slunce na Štědrý den, který připadá na 24. prosince. Následuje ho Boží hod vánoční, 26. prosince je pak svátek svatého Štěpána, 1. ledna Nový rok a celé vánoční období uzavírá 6. ledna svátek Tří králů. Vánoce se slaví téměř po celém světě a vždy jsou časem očekávání, uklidnění a vzájemného sblížení. Jsou sice každý rok, ale vždy jsou jedinečné, a to nejen díky dárkům, kterými se snažíme udělat našim blízkým radost.

  • Proč darovat stříbrný šperk?

K Vánocům patří dárky, na které se všichni pokaždé těšíme. Není přitom nijak důležité, kolik je nám let, vždy jsme plni očekávání, co najdeme pod vánočním stromečkem. A právě jedním z nejoblíbenějších dárků je šperk. Jeho kouzlo už po mnoho let patří k atmosféře Vánoc a je pozorností, která vždy potěší každého, komu ho darujete. Velké oblibě se těší hlavně stříbrné šperky, které jsou maximálně dostupné, krásné a při správné péči vydrží po mnoho let. Pokud si ale nejste jistí, máme pro vás několik důvodů, které vám pomohou rozhodování ulehčit.

  1. Láska kvete díky každému šperku - šperky se dávají k narozeninám, svátkům, k výročím, zásnubám, spojují partnery při obřadu a častokrát se darují i jen tak. Jsou synonymem lásky, a proto určitě patří také pod vánočním stromeček.
  2. Šperky připomínají krásné okamžiky - šperky jsou nejen dárkem, který potěší, ale hlavně vždy připomene kouzlo okamžiku, kdy byl darován. Hodí se tak pro významné dny, ale současně i všechny ostatní, ze kterých rázem udělají moment, na který pak můžeme vzpomínat.
  3. Šperky jsou symbolem Vánoc - stříbrné šperky mohou mít prakticky jakoukoliv podobu. Ať už jsou to květiny, nejrůznější symboly, zvířátka, ale také vánoční motivy. Velké oblibě se těší hlavně stříbrní andělíčci, kteří jsou opravdovým symbolem Vánoc a v podobě šperků chrání svého nositele po mnoho let.
  4. Potěší muže i ženy - koupě a následné darování šperků je pokaždé trefa do černého. Milují je maminky, dojímají babičky, potěší dcery i vnučky. Nesmíme zapomínat ani na pány, kteří si ve světě šperků také dokáží přijít na své. I jim jistě uděláte radost, když jim třeba právě k Vánocům koupíte například stříbrný náramek, náhrdelník nebo prstýnek.
  5. Šperky jsou úžasný módní doplněk v každém ročním období - šperky mají za úkol krášlit. Vypadají úchvatně na ruce, krku, kotníku i v uchu. Dají se nosit kamkoliv a kdykoliv a vždy budí pozornost a zvyšují sebevědomí.
  6. Stříbrné šperky nikdy neurazí, ale právě naopak - když někomu kupujeme dárek, máme největší starost, jestli dotyčnému udělá radost. Tato obava u stříbrných šperků ale není potřeba, protože šperk nikdy neurazí. A o Vánocích je jeho kouzlo ještě větší.

 

Tipy na vanocni darky blog olivie 2

  • Šperk jako vánoční dárek pro ženu

Ženy, ženy a zase ty ženy. Kde bychom bez nich vlastně byli? Každý vánoční den, okamžik i minuta je doslova v jejich režii. Starají se o to, aby bylo vše naklizené, upravené, voňavé, nakoupené, zabalené, napečené a Vánoce byly co možná nejdokonalejší. A i to je jeden z důvodů, proč by právě ony měly pod stromečkem najít dárek, který jim vykouzlí úsměv na tváři. A jaké dárky ženy milují? Samozřejmě, jsou to šperky.

  • Šperk pro maminku nebo babičku

Kupovat šperky maminkám nebo babičkám je radost. Jelikož to jsou ženy, které nás bezmezně milují, potěší je jakýkoliv dárek v podobě šperku. Speciálně pro ně se hodí naše stříbrné šperky s anděly. Jsou vhodné pro ženy v každém věku, nevychází nikdy z módy a současně fungují jako talisman, který maminky i babičky chrání na každém kroku. Kromě andělských šperků můžete k Vánocům těmto výjimečným ženám darovat šperky s motivem nekonečna. Často je u nás kupují muži, kteří chtějí ženám projevit nekonečnou lásku, věrnost a oddanost. Ale není to ovšem pravidlo. Tyto mimořádně oblíbené šperky mohou darovat také dcery maminkám i vnučky babičkám. Jsme si jistí, že jim udělají obrovskou radost.

  • Šperk pro manželku nebo přítelkyni

Splnit očekávání partnerek právě pod vánočním stromečkem nemusí být někdy jednoduché. I proto muži často volí šperky, jelikož jsou sázkou na jistotu. Manželce můžete udělat radost například stříbrným prstenem s krásným srdíčkem, který jí bude stále připomínat, jak moc vám na ní záleží. Navíc motiv srdce najdete i na dalších našich klenotech jako jsou náhrdelníky, náušnice i náramky, takže fantazii se meze opravdu nekladou. Stačí si jen vybrat.

Chcete Vánoce využít i jako ideální možnost vyjádřit své city a požádat přítelkyni o ruku? Vánoční čas je pro tyto události jako stvořený a spoustu pánů ho pro tuto příležitost využívá. Dokonalá atmosféra, ideální moment a kouzlo okamžiku dokáže zázraky, můžete nám věřit. Teď už jen vybrat dokonalý zásnubní prstýnek. Naše stříbrné zásnubní prsteny se zirkonem nebo krystalem Swarovski už byly svědky mnoha ANO. Jsou totiž opravdu krásné a připravené vám pomoci absolvovat tento nezapomenutelný moment, na který budete vždy vzpomínat.

  • Šperk pro sestru nebo kamarádku

Během vánočních svátků bychom měli myslet na všechny ženy, které nám jsou blízké. Lámete si hlavu tím, co koupit sestře, kamarádce nebo třeba kolegyni v práci? I na tuto otázku existuje lehká odpověď. I jim udělejte radost šperkem. Mile je překvapíte a máte téměř stoprocentní jistotu, že budou nadšené. Třeba v naší kategorii stříbrných náušnic jistě najdete ty pravé. Nebo se nechte inspirovat vánoční atmosférou a darujte jim překrásné stříbrné šperky s motivem sněhových vloček.

  • Šperk pro dceru nebo vnučku

O dcerách a vnučkách se dá říci, že jsou to takové rodinné poklady. Ať už jsou jakkoliv staré, chceme jim splnit všechna přání. A i v tomto případě se nabízí skvělá varianta dárku v podobě šperku. Pokud ještě vaše malá princezna nedovršila věku 3 let, pořiďte jí naše náušnice, které jsou vhodné i pro miminka. V tomto případě doporučujeme zvolit náušnice se zapínáním na brizuru. Tento typ náušnic má zapínání zepředu a brizurka/háček se zasouvá do očka na přední straně náušnice. Zapínání na brizuru je velice bezpečné a praktické, dobře se nasazuje a dítě si je snadno nerozepne. Takové náušnice lze nosit v závislosti na velikosti ouška od 3 měsíců až do cca 6 let. Případně můžete zvolit i dětské náušnice se zapínáním na šroubek, které patří vůbec mezi nejbezpečnější zapínání. Je ideální pro malé dívenky až do věku 10 let.

Jako vánoční dárek pro dcery i vnučky se osvědčily také naše stříbrné řetízky s přívěskem. Přívěsky můžete zvolit ve tvaru srdíčka, kytičky, nejrůznějších zvířátek, ale dají se také koupit řetízky i bez přívěsků. Pokud je ve vaší rodině již dospělejší slečna, co jí tak darovat některé z našich elegantnějších náušnic. Už spoustu let jsou oblíbené kruhy různých velikostí nebo třeba visací náušnice.

Nejoblíbenější šperky pro maminky a babičky:

  • Šperk jako vánoční dárek pro muže

I u mužů jsou vánoční svátky oblíbené. Je sice pravda, že je neprožívají v tak velkém stresu, jako ženy, ale dokáží si je patřičně užít. Vždy se těší hlavně na velké porce dobrého jídla a pohodovou atmosféru, která Vánoce provází. A samozřejmě se těší také na dárky, bez kterých by tyto svátky nebyly kompletní. Ale vždy se nabízí otázka, jaký dárek muži koupit. Čím udělat radost a splnit jeho očekávání? Možná vás odpověď překvapí, ale i muži rádi dostávají šperky.

  • Šperk pro tatínka nebo dědečka

Tatínek je první významný muž v životě ženy. Je vzorem, hrdinou, oporou a nenahraditelnou osobností. I dědečkové mají v srdci nezastupitelnou roli, kterou plní s radostí a láskou. Předávají nám své zkušenosti, nesnaží se nás nijak vychovávat, ale být vždy poblíž, když je potřebujeme. A nejen z těchto důvodů si oba tito důležití muži zaslouží vánoční dárek, který jim bude stále připomínat, jak moc je máme rádi. Jako vánoční dárek pro tatínky i dědečky se hodí stříbrné náramky. Na ruce vypadají velice působivě, nijak nepřekáží, a přesto jsou nepřehlédnutelné. Můžete si vybrat z naprosto jednoduchých provázkových náramků nebo například zvolit oblíbené korálkové i luxusní stříbrné, které se hodí právě k Vánocům.

  • Šperk pro manžela nebo přítele

Na dárku pro manžela nebo přítele si ženy dávají maximálně záležet. Chtějí partnera ohromit, potěšit, možná i dojmout a pořídit mu dárek, který mu připomene, jak velkou lásku k němu cítí. A co dokáže lépe vyjádřit lásku, nežli šperk? K Vánocům se hodí stříbrné náramky, které patří mezi k velmi populárním a také pánské prsteny. Možná vás to překvapilo, ale prsteny už dávno nepatří jen na ruce žen. I u mužů jsou oblíbené a rádi je nosí. A tím nemyslíme pouze prsteny snubní. U nás si můžete vybrat z pánských prstenů s kamínkem i bez, a pokud si nebudete vědět rady s tím, jak změřit správnou velikost, rádi vám pomůžeme. Na vás pak už je jen překvapit svého manžela nebo přítele krásným a originálním vánočním dárkem.

  • Šperk pro bratra nebo kamaráda

O Vánocích myslíme nejen na to, jak udělat radost rodině, ale také každému, kdo je našemu srdci blízký. Proto vybíráme dárky nejen pro rodiče, prarodiče, sourozence, ale současně i pro kamarády nebo kolegy v práci. Nevíte, jak potěšit svého bratra? Lámete si hlavu tím, jaký dárek koupit kamarádovi nebo kolegovi? Co tak zvolit stříbrný náhrdelník, který mu bude dělat radost po mnoho let? Náhrdelníky totiž patří k vůbec nejoblíbenějším šperkům mezi muži a vy ho navíc můžete koupit s originálním přívěskem. Nebo vsaďte na osvědčené dárky a kupte stříbrný náramek. Obě tyto varianty jsou výbornou volbou a potěší nejednoho muže. Stačí jen vybrat ten pravý.

  • Šperk pro syna nebo vnuka

Rádi říkáme, že mezi největší výhody šperků patří, že se dají darovat komukoliv a vždy slaví úspěch. Je jedno, jestli se jedná o muže, ženy, chlapce nebo dívky, dárek je to dokonalý. Takže jestli váháte, co darovat svému synovi nebo vnukovi, opět vám poradíme šperk. Není důležité, jak je syn nebo vnuk starý, šperk můžete zvolit s ohledem na věk i na vkus. Vyberte si třeba z našich stříbrných řetízků, které vynikají na pánském krku, ať už se schovávají pod tričkem, košilí, sakem nebo třeba montérkami. A pokud chcete zaujmout, doplňte řetízek přívěskem, díky němuž bude dárek ještě zajímavější. Přívěsek je žádaný módní doplněk a nabízí nespočet možností. Mezi oblíbené stříbrné přívěsky určitě patří kříže, počáteční písmena vlastního jména nebo jména blízkého člověka, ale i různé amulety.

Nejoblíbenější šperky pro pány:

  • V čem darovat šperk

Konkrétní šperk k Vánocům už máte vybraný a přemýšlíte, v čem ho darovat? I v tomto případě jsme připraveni vám pomoci. Všechny naše šperky odesíláme v krásné a elegantní dárkové krabičce s logem OLIVIE, takže nic nebrání tomu, abyste šperk pouze položili pod vánoční stromeček nebo v pravý okamžik vyndali z kapsy. Protože si velmi vážíme vaší důvěry a jsme rádi, že pro takto významné svátky volíte právě náš obchod, tak je tato dárková krabička od nás samozřejmě zdarma.

Jestli si chcete ale vybrat podle svého vkusu, je ke šperkům možné zakoupit některou z našich speciálních dárkových krabiček s motivy. Nabízíme klasické sametové krabičky, krabičky ve tvaru růže, berušky, srdíčka a různých zvířátek. A protože Vánoce také musí mít svůj motiv, můžete zvolit i dárkovou krabičku ve tvaru vánočního medvídka, vánočního stromečku i například sněhuláka.

Ať už se zeptáte dětí nebo dospělých, jaké svátky mají nejradši, většinou zazní Vánoce. U dětí je to dáno dárky, kvůli kterým mnohdy nemohou dospat a u nás dospělých je to vlastně stejné. I když si to někdy možná nepřiznáme, i my se těšíme, čím nás naši blízcí pod vánočním stromečkem překvapí. Kouzlo Vánoc je totiž jedinečné a atmosféra, která svátky provází, strhne jednoduše každého.

Lehce se tak říká, nestresujte se nákupem dárků, ale všichni víme, že se to nedá. Chceme vidět radost v očích po rozbalení jednotlivých balíčků a slyšet radost, kdy dárek blízcí uvidí. I z toho důvodu vám vždy doporučujeme darovat šperk, protože je to osvědčený dárek a pouze málokdy se stane, že by někoho nepotěšil. A mluvíme z dlouholeté zkušenosti, protože spousta našich zákazníků kupuje šperky právě jako dary.

Tipy na vanocni darky blog olivie 1

Hodně lidí si myslí, že šperky jsou ideálním dárkem pouze pro ženy, ale to je velký omyl. Ano, pravdou samozřejmě je, že ženy a šperky k sobě patří, ale i k mužům. A z toho důvodu jsou Vánoce báječným svátkem, kdy jim takový šperk darovat. Dárků se dá sice pořídit celá řada, ale věříme, že s námi budete souhlasit, že žádný dárek v sobě neuchovává takový význam, jako šperk. Neobnosí se a ani nevyjde z módy, jako značkové oblečení. Nedojde, jako luxusní parfém, ani ho nesníme, jako nejchutnější čokoládu. A podobných příkladů bychom mohli uvést mnoho, protože šperky jsou ve svých hodnotách prakticky bezkonkurenční.

Až se tedy pustíte do nakupování vánočních dárků, zbytečně se nestresujte a raději rovnou kupte šperk. Darujete tak krásu, módní doplněk, vzpomínku, připomínku a současně také nevyčíslitelnou hodnotu. Nic totiž nedokáže tak intenzivně, a přitom nenuceně dokazovat, jak vám na dotyčném člověku záleží.

.